Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: my ports are not stealthed when i do a test on shields up

Hybrid View

  1. #1
    buachille Guest

    Default my ports are not stealthed when i do a test on shields up

    i thought i'd do a little experiment with za.

    i turned off my router firewall and set the router to dmz my computer.

    then i went to shields up (http://www.grc.com/x/ne.dll?rh1dkyd2) and did an all service ports scan, and instead of all my ports coming up as stealthed (green) they are all closed (blue) which is a total failure of za i think.

    what is going on here? surely this shouldn't happen. i am thinking of doing a clean install of za but i thought i'd ask here first.

    cheers

    Operating System:Windows XP Pro
    Product Name:ZoneAlarm Pro
    Software Version:7.0

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,640

    Default Re: my ports are not stealthed when i do a test on shields up

    Yep, not normal....Just few checks on settings.1. Did you disabled NAT on the router?2. Do you have the firewall setting to HIGH (internet zone)?3. Have you moved your network from trusted to internet?Given that you see all closed ports I guess question 1 is the culprit, at least this is what is happening on simple NAT devices.Hope this helps,Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    buachille Guest

    Default Re: my ports are not stealthed when i do a test on shields up

    [1. Did you disabled NAT on the router?]

    i disabled the routers firewall and i set it up so that it was allowing all traffic through to the computer (dmz).

    [2. Do you have the firewall setting to HIGH (internet zone)?]

    yes i do.

    [3. Have you moved your network from trusted to internet?]

    no i haven't - network is set to internet. the computers on the network are set to trusted using an ip range setting.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,640

    Default Re: my ports are not stealthed when i do a test on shields up

    Hi!still looks like your router is doing NAT on your connection.... otherwise you should not see all ports closed... and if ZA is not working you should also see open ports (here and there).Well, in case your ZA installation is corrupted try to reset it. See here:http://www2.nohold.net/noHoldCust542...rruptlogs.htmlFax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  5. #5
    buachille Guest

    Default Re: my ports are not stealthed when i do a test on shields up

    quoted from fax

    Hi!
    still looks like your router is doing NAT on your connection.... otherwise you should not see all ports closed... and if ZA is not working you should also see open ports (here and there).

    ================================================== =============================

    so are you saying that if i had a direct connection to the net (no router / nat just a straight connection into a modem) and za was working properly, then i would not see all closed ports i.e some of them would be open? i would have thought i would have seen all ports stealthed.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,640

    Default Re: my ports are not stealthed when i do a test on shields up


    <BLOCKQUOTE><HR>buachille wrote:
    so are you saying that if i had a direct connection to the net (no router / nat just a straight connection into a modem) and za was working properly, then i would not see all closed ports i.e some of them would be open? i would have thought i would have seen all ports stealthed.
    <HR></BLOCKQUOTE>Without the NAT in between you will see all ports stealthed (by ZA withdefault settings and network on 'Internet')... with NAT you see all ports closed... Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  7. #7
    buachille Guest

    Default Re: my ports are not stealthed when i do a test on shields up

    [[still looks like your router is doing NAT on your connection.... otherwise you should not see all ports closed... and if ZA is not working you should also see open ports (here and there).

  8. #8
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,640

    Default Re: my ports are not stealthed when i do a test on shields up

    Yes, it stealth ports on default installation....Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  9. #9
    buachille Guest

    Default Re: my ports are not stealthed when i do a test on shields up

    well it is not working. even after a clean install of za?

  10. #10
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,640

    Default Re: my ports are not stealthed when i do a test on shields up

    His the router out of the game? Not just demilitarized zone...Is your modem doing NAT? Check brand name and google it or check manual...Your PCIP start with 192.168.xx.xxx? Check with ipconfig /allFax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •