Results 1 to 2 of 2

Thread: Startup very slowdown on Xp Pro

  1. #1
    deimos Guest

    Default Startup very slowdown on Xp Pro

    Hi for everyone!
    First of all, i'm Brazilian so don't mind with my english! :8}
    Well, After installing the ZAPro, my system runs badly slow on startup of the XP. I'ved uninstalling the AVG and a bunch of other programs and stay the same charriot. Only after uninstalling the ZAPro my system became a Concorde again! :womanmad: and installing again, the charriot returns!!!
    My guess is if have anyone who have the same problem and solve it, please tell me how!!!
    Below, my system configuration:
    Windows XP Pro SP2Pentium D 805 (2x 2.66GHz)Mobo ECS P4M800Pro - M (1.0)512 RAMXFX NVidia GeForce FX 5200
    Thanks for everyone who at least try to help me!!!

    Operating System:Windows XP Pro
    Software Version:7.0
    Product Name:ZoneAlarm Pro

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,290

    Default Re: Startup very slowdown on Xp Pro

    Hi!Well, slowdown has been an issue since version 6.5. If you your boot is slowed down like 1-1.5 minutes as compared without than its normal.. If it is more than please see below for few suggestions.Also ensure you are using the latest version of ZAPRO (7.0.408.000)I have seen many different explanations, from NERO applications to Nvidia control center, nvdia nTunes, Spysweeper shields, Spyware doctor,AMD machines, not updated drivers, Catalyst Control Center, microsoft desktop search, low memory, and so on...1. Disable unnecessary services running at startup;2. Using msconfig to isolate the application/services creating problems to ZA3. Check system logs and see if there is any error or services delaying the boot or hangingOn point 1, see here:http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...ssage.id=45951On point 2 try the following:1.) Click Start -> Run
    2.) Type MSConfig in the run box and click OK
    3.) Once in MSConfig, click the Startup Tab
    4.) Remove the checks from everything except ZLClient
    5.) Click the Services Tab
    6.) Place a check in "Hide All Microsoft Services"
    7.) Now remove checks from everything other than TrueVector Internet
    Monitor, and click OK.
    8.) Restart your computerHow does it work?
    NOTE: You can place your computer back into a normal startup process by
    going back into msconfig and choosing the Normal Startup option on the
    General tab.
    On point3 do the following:Go to start --> Run --> type eventvwr --> double click on "system" and review the log.Any services taking a long time to start? (see timing between one and another service)Hope this helps,Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •