Results 1 to 8 of 8

Thread: Limited or no connectivity after installing ZA 7.0.408.000

  1. #1
    oneworld Guest

    Default Limited or no connectivity after installing ZA 7.0.408.000

    After I upgraded to ZA Security Suite
    v 7.0.408.000
    on a desktop I cannot connect to the Internet and have a message on the Local Area Connection icon
    indicating "Limited or no connectivity".
    When I attempt to Repair this connection it says -
    "Windows could not finish repairing the problem because the following action could not be completed: Renewing your IP address"
    I have a Westell Versalink Model 327W wireless that I am able to use and connect to the Internet via a laptop and a Mac.
    These machines do not have ZA installed.
    When I execute ipconfig /all, I see the following:
    Ethernet adapter Local Area Connection 4:Physical Address with valid valuesDHCP Enabled = YesAutoconfiguration Enabled = YesA valid Autoconfiguration IP address valueA valid Subnet Mask valueDefault Gateway has no value
    Ethernet adapter:Physical address with valid valuesDHCP Enabled = NoNo IP addressNo Subnet MaskNo Defualt Gateway
    When I try ipconfig /renew I get:"An error occured while renewing interface Local Area Connection 4: An operation was attempted on
    something that is not a socket.
    No operation can be performed on Network Connect Adapter while it has its media disconnected"
    In ZA --> Firewall --> Main I have the following entries:Name























    IP Address / Site





















    Entry Type









    Zone















    Comment
    New Network











    169.254.0.0 / 255.255.0.0









    Network














    Internet












    Noticed that this disappeared/re-appeared when I did












































































































































    ipconfig /release & ipconfig /renewLoopback Adapter




    127.0.0.1


































    IP Address









    TrustedVerizon






















    169.254.133.208 / 255.255.0.0 Subnet

















    Trusted












    I added this based on results executing ipconfig /all
    Appreciate any insight into addressing this issue.
    Thanks in advance
    Cheers!



    Operating System:Windows XP Pro
    Software Version:7.0
    Product Name:ZoneAlarm Internet Security Suite

  2. #2
    frimlin Guest

    Default Re: Limited or no connectivity after installing ZA 7.0.408.000

    I'm having this same problem with my system reporting not able to renew IP address and Limited or no connectivity. Only restarting my system allows me to reconnect to the internet.
    I've tried everything I can think of including upgrading modem, uninstalling/reinstalling NIC, uninstalling/reinstalling ZoneAlarm. Only disabling ZoneAlarm is a clear fix. I'd rather not run without a firewall. Does anyone have any suggestions on how to configure ZoneAlarm to make this work? TIA

  3. #3
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    East Coast of Florida - Lightening/Shark Bite Capital of the World
    Posts
    2,477

    Default Re: Limited or no connectivity after installing ZA 7.0.408.000



    Hi,

    Welcome to the Forum!

    I am very sorry that you are having issues with ZA and hopefully I will be able to help you find a solution.

    PLEASE try the following, as this will bring the firewall back to the original settings.

    I think is your Zone Alarm database has gotten corrupt and does not remember your Zones settings. Reset your database and see if that will fix it. Reset the database this way; you will lose your customizations and will need to reconfigure Zone Alarm.

    MAKE SURE you remove ALL the backup.rdb and iamdb.rdb files.

    Reset the database this way; you will lose your customizations and will need to reconfigure Zone Alarm.

    1. Boot your computer into the Safe Mode.

    2. Navigate to the c:\windows\internet logs folder.

    3. Delete the backup.rdb and iamdb.rdb files in the folder.

    4.Then empty the Recycle Bin.

    5. Reboot into the normal mode.

    How Do I Boot Into Safe Mode?

    http://www.laplink.com/support/kb/article.asp?ID=102

    PLEASE keep me posted on your results, THANKS.

    SlyFox
    "Politeness costs nothing and gains everything".

    Click here for ZA Support

    Avail. 24x7 - Excl. Holiday













  4. Join Date
    Apr 2004
    Location
    East Coast of Florida - Lightening/Shark Bite Capital of the World
    Posts
    2,477

    Default Re: Limited or no connectivity after installing ZA 7.0.408.000



    PLEASE follow these guidelines when posting, THANKS.

    http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...;message.id=71

    http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...ssage.id=24673

    http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...ssage.id=73188

    Thank you for your time and have a nice day!

    SlyFox
    "Politeness costs nothing and gains everything".

    Click here for ZA Support

    Avail. 24x7 - Excl. Holiday













  5. Default Re: Limited or no connectivity after installing ZA 7.0.408.000

    Oops, sorry, apparently I broke all the rules. Fortunately I found a solution which is working very nicely. I followed the instructions here: http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...ssage.id=32161
    OneWorld, perhaps the above instructions will work for you also. Good luck.

  6. #6
    oneworld Guest

    Default Re: Limited or no connectivity after installing ZA 7.0.408.000

    Appreciate the prompt response.
    Unfortunately, deleting those files did not alleviate the issue.
    After the normal re-boot, ZA detected a new network that I accepted with the following details
    169.254.0.0 / 255.255.0.0
    Additionally, I need to now explicitly login into my Verizon Online WAN Miniport (PPOE) to establish a network.
    When I do this ZA adds the following entry to the Zone.
    If I disconnect Verizon Online, the entry disappears from the Zones tab.
    70.19.249.180 / 255.255.255.255
    The above two entries are all I have under Firewall --> Zones tab
    When I execute ipconfig / all now I see the following details:
    Ethernet adapter Local Area Connection 4:Physical Address with valid valuesDHCP Enabled = YesAutoconfiguration Enabled = YesA valid Autoconfiguration IP address valueA valid Subnet Mask valueDefault Gateway has no value
    Ethernet adapter:Physical address with valid valuesDHCP Enabled = NoNo IP addressNo Subnet MaskNo Defualt Gateway
    PPP Adapter Verizon Online:Physical Address:
    Valid IDDHCP Enabled:




    NoIP Address:











    70.19.249.180Subnet Mask:








    255.255.255.255Default Gateway:


    70.19.249.180DNS Servers:








    71.243.0.12






























    71.250.0.12
    Any additional help/insight into addressing this issue is greatly appreciated.
    Thanks in advance
    Cheers



  7. #7
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    East Coast of Florida - Lightening/Shark Bite Capital of the World
    Posts
    2,477

    Default Re: Limited or no connectivity after installing ZA 7.0.408.000



    PLEASE go to the following thread and hopefully it will solve your issues with ZA, if not PLEASE post back, THANKS.

    http://forum.zonelabs.org/zonelabs/board/message?board.id=cfg&message.id=49747&quer y.id=100556#M49747

    SlyFox</DIV
    "Politeness costs nothing and gains everything".

    Click here for ZA Support

    Avail. 24x7 - Excl. Holiday













  8. Default Re: Limited or no connectivity after installing ZA 7.0.408.000

    For Step 2 in the URL provided, where do I get the DHCP and DNS IP addresses from?
    Is it from the PPP Adapter Verison Online details, which by the way only show a pair of IP address only for DNS servers.
    There is nothing for DHCP address.
    I completed 4 - 5 without issue, but need to compelete 2 &amp; 3 before I can test it.
    Thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •