Results 1 to 4 of 4

Thread: Validation Failed for Zlclient.exe

  1. #1
    rednalo Guest

    Default Validation Failed for Zlclient.exe

    This is my first post here - don't know if this is the right place to
    put this, but here goes...

    I have two systems on a home LAN, both running ZoneAlarm Internet Security
    Suite v7.0.337.000. I have been running Security Suite for some time and
    v7 since it first came out. One of my systems is running Win2000 Pro OS
    and the other is WinXP Pro - both are kept up-to-date with Microsoft
    updates. My Win2000 system is very solid with no problems to date. The
    WinXP has been running without problems until about a week ago. I am
    starting to get "Validation Failed for Zlclient.exe" at system boot
    when ZoneAlarm tries to start - it doesn't happen all the time, it's
    inconsistent. When I started having the problem, I uninstalled ZA and
    then re-installed - this did not fix the problem. I have scanned the
    system for virus' and spyware numerous times without finding anything.
    I don't know where to go from here - any commentents/suggestions?

    Help!!!

    Rednalo

    Operating System:Windows XP Pro
    Product Name:ZoneAlarm Internet Security Suite
    Software Version:7.0

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,291

    Default Re: Validation Failed for Zlclient.exe

    Hi!this is waht I found in the ZA knowledge base about validation failed:There are several potential causes for Validation Failed errors.
    1. <LI>First, review the instructions here.<LI>If the system date on your computer is incorrect then our software will not recognize the security certificates as legitimate. Please verify your system date. <LI>Validation Failed errors can also occur if a virus has corrupted your system's root security certificates. To reinstall these certificates, open up your Windows Control Panel to Add/Remove Programs, click on Windows Components, and UNcheck the Root Certificates box, then Apply. After they are removed, go back and REcheck that box and Apply, and they should be automatically downloaded and installed. <LI>If you get an invalid page fault in wsock32 or kernel32, click here. <LI>If you get a validation failed message with vsinit.dll, click here.</LI>


    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    rednalo Guest

    Default Re: Validation Failed for Zlclient.exe

    Thanks for the info Fax -

    I printed out the instructions from item 1. and checked everything
    listed there, but the problem persists. I have also renewed the
    Windows root security certificates as outlined in item 3. After
    checking all of this, I downloaded a fresh copy of the ZA installer,
    uninstalled ZA and then re-installed (again!). After installing, I
    updated the anti-virus and anti-spyware definitions and ran a full
    system scan - nothing was found. When I rebooted the system, the
    &quot;Validation Failed&quot; error came up when ZA tried to start. I rebooted
    and ZA started normally - this is what it does. I rebooted again and
    the &quot;Validation Failed&quot; error came back up, and on and on. Something
    that does not make sense to me and very well could be the source of
    the problem - when I go to the C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm
    folder and look at the certificate information for the files there,
    I see the following (if it starts or not):

    Issued to: Check Point
    Issued by: VeriSign
    Valid from: 3/19/2006 to 4/22/2007

    Around 4/22/2007 is when I first started having these problems. Why
    aren't these certificates updating? After finding this, I am
    convinced that this problem is a Check Point ZoneAlarm problem and
    not a Microsoft Windows problem.

    What now?

    Rednalo

  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,291

    Default Re: Validation Failed for Zlclient.exe

    Hi!please check this message and see if you have the same problem and if the fix posted can help...http://forums.zonealarm.com/zonelabs...ssage.id=20904Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •