Results 1 to 2 of 2

Thread: ICS Internet Connection Sharing Still Not Working

  1. #1
    robertcathles Guest

    Default ICS Internet Connection Sharing Still Not Working

    Can you please help me? I have tried everything - all the instructions on this forum, but I cannot get ICS to work!

    I have Windows XP Home. I have ZoneAlarm Internet Security Suite on 2 computers - One gateway/host computer, and the second computer is a laptop connection via Ethernet LAN. Note that the gateway is Home and my laptop is Pro. No routers.

    I have set it up so I can share files and folders etc. and this works well.

    However ICS does not work. The only way I can get it to work is to shutdown ZoneAlarm on the gateway computer, then the Internet works fine.

    I have added all my DNS servers, IP Addresses and all that lark to my Trusted Zone but it still won't let ICS work on my laptop.

    I have set up the "this is part of an ICS/Nat gateway" thing but it still doesn't work.

    I have tried disabling all of ZoneAlarm (Firewall; Anti-Virus; Program Control etc.) while still leaving the program running but it does not solve my problem.

    I don't have any restore points since I first started using ZoneAlarm - the first time I was using it, the ICS was working fine but then just about a month ago it didn't work any more and I don't remember changing any settings.

    It is obviously not viruses or spyware or ActiveX etc. because the Internet works when ZoneAlarm is closed on the gateway computer. Plus I have scanned both computers with everything I've got every month and never found any results apart from tracking cookies.

    The only thing I have not tried is reinstalling ZoneAlarm on both computers - but if I do this then I would like to know which order to do them in - Microsoft's "small office or home network" first, or ZoneAlarm first? Should I follow the instructions on this page:

    http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...ssage.id=52386

    I have tried everything on these forums after doing a search and nothing helps. I tried these links but they don't work. They all point to this solution which does not work:

    http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...ssage.id=23158

    If you would like I could send in details of my DNS Server addresses; IP Addresses etc.

    Please help me!

    Message Edited by robertcathles on 08-10-2006 01:18 AM

    Operating System:Windows XP Home Edition
    Product Name:ZoneAlarm Internet Security Suite
    Software Version:6.5

  2. #2
    robertcathles Guest

    Default May Have Solved It...

    I read a certain reply to some thread that said to add the subnet to the Trusted Zone:

    192.168.0.0 with subnet 255.255.255.255 to the gateway computer.

    Then I turned on my laptop and wiated til it got to the desktop, connected the LAN cable, and the internet works!

    I will get back here if it stops working again... I was getting ready to reinstall it but it might be working now so yay!

    Thanks for your help anyway!

    Message Edited by robertcathles on 08-10-2006 01:38 AM

    Operating System:Windows XP Home Edition
    Product Name:ZoneAlarm Internet Security Suite
    Software Version:6.5

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •