Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Troubles After Upgrading to rev 8.0.020.000

  1. #1
    jonoro Guest

    Default Troubles After Upgrading to rev 8.0.020.000

    After upgrading to version 8.0.020.000 (from 70.483.000) before the weekend, I can access the internet
    BUT... my pc has slowed down considerably.
    One program in particular, Norton Express Clean-up used to take between 30 seconds
    & one minute to remove temporary internet files, etc.
    (this
    has been
    the case when I was using any previous previous version of ZA)
    It now takes a minimum of 30 minutes, and all pc resources are tied up, making my pc frozen & unusable for that 1/2 hour or so.
    This is the case on both the pcs I upgraded to 8.0.020.000. (both
    are running ZA Internet Security Suite on XP Home).
    Help!
    Thanx.



    Joe R.


    Operating System:Windows XP Home Edition
    Software Version:8.0
    Product Name:ZoneAlarm Internet Security Suite

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,287

    Default Re: Troubles After Upgrading to rev 8.0.020.000

    Hi!the upgrade did not work well. Norton Express? I would not recommend to run ZASS with any Norton staff in it. Including the Norton updater.IMO better to use free utilities to clean your system.For example CCleaner. Its solid, used by millions users and free.www.ccleaner.comFirst try to reset the ZA settings to see if your settings were already corrupted when you installed the new update.This way:1.) Hold down the Ctrl and Shift keys together
    2.) Right click on the ZA icon near your clock
    3.) Choose 'Reset' from the box that comes up
    4.) Choose Yes on the Reset Settings dialog box
    5.) When prompted, choose OK to restart your system
    6.) Follow the on screen configuration prompts after rebootSecond try to boot your system only with ZA and standard MS services and programs.This way:1.) Click Start -> Run
    2.) Type MSConfig in the run box and click OK
    3.) Once in MSConfig, click the Startup Tab
    4.) Remove the checks from everything except ZLClient
    5.) Click the Services Tab
    6.) Place a check in "Hide All Microsoft Services"
    7.) Now remove checks from everything other than TrueVector Internet
    Monitor, and click OK.
    8.) Restart your computerHow does it work?
    NOTE: You can place your computer back into a normal startup process by
    going back into msconfig and choosing the Normal Startup option on the
    General tab.
    Finally if you stiil problems try to remove ZA with /clean switch and reinstall. See here:http://www2.nohold.net/noHoldCust542...n_install.htmlAlso note that ZA may be scanning your system for viruses and this may explain the slow running of it.You need to give ZA some days before reporting again issues. Report directly to ZA technical support at: www.zonealarm.com/tsform Cheers,Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    jodib Guest

    Default Re: Troubles After Upgrading to rev 8.0.020.000

    I had a problem with the update too. Zonealarm is gone. Can't find it anywhere. I attempted to reinstall and it tells me I don't have admin rights, which I do.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,463

    Default Re: Troubles After Upgrading to rev 8.0.020.000


    <BLOCKQUOTE><HR>Jodib wrote:
    I had a problem with the update too. Zonealarm is gone. Can't find it anywhere. I attempted to reinstall and it tells me I don't have admin rights, which I do.
    <HR></BLOCKQUOTE>Thank you for your Feedback to this ZA User forum..It is Sometimes very Difficult to Diagnose and fix a Computer from halfway across the Country,
    without All the Details,without the ability to sit in front of your Computer monitor and see what's going on..
    If you would Describe your Computer Setup/OS and Version of Zone Alarm that you are having a problem with
    and what difficulty you are having, and what Previous Version of ZA and Norton, McAfee or other Security programs that you have installed,
    there are several very knowledgeable Volunteer Participants willing to help you try solving your problem with Zone Alarm..Please provide as much detail and error messages etc. that you see on your ComputerMonitor.
    Please Right Click on the ZA Tray icon on the Lower Right and Click the "About" Option this will pop up a windows with all the Info about your Version Of ZA including the complete Version Number.. Click the "Copy to Clipboard" and Paste that information Here in the Forum by pressing the "CTRL-V" key..--------------------------------------------------------
    My XP SP3 :
    ZoneAlarm Security Suite version:8.0.015.000
    TrueVector version:8.0.015.000
    Driver version:8.0.015.000
    Anti-virus engine version:6.0.2.678
    Anti-virus signature DAT file version:958893393
    Anti-spyware engine version:5.0.202.0
    Anti-spyware signature DAT file version:01.200809.4555
    AntiSpam version:5.0.61.9957
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  5. #5
    jodib Guest

    Default Re: Troubles After Upgrading to rev 8.0.020.000

    Thanks for the reply. I still don't have a ZA icon in the system tray, nothing. I am using Windows XP and I have limited experience with networking, etc.

  6. #6
    jodib Guest

    Default Re: Troubles After Upgrading to rev 8.0.020.000

    First try to reset the ZA settings to see if your settings were already corrupted when you installed the new update.This way:1.) Hold down the Ctrl and Shift keys together
    2.) Right click on the ZA icon near your clock
    3.) Choose 'Reset' from the box that comes up
    4.) Choose Yes on the Reset Settings dialog box
    5.) When prompted, choose OK to restart your system
    6.) Follow the on screen configuration prompts after reboot
    Second try to boot your system only with ZA and standard MS services and programs.This way:1.) Click Start -&gt; Run
    2.) Type MSConfig in the run box and click OK
    3.) Once in MSConfig, click the Startup Tab
    4.) Remove the checks from everything except ZLClient
    5.) Click the Services Tab
    6.) Place a check in &quot;Hide All Microsoft Services&quot;
    7.) Now remove checks from everything other than TrueVector Internet
    Monitor, and click OK.
    8.) Restart your computer
    Thank you for replying. Neither of these options worked. I no longer have a ZA icon in my system tray. When I went to MSConfig ZL Client was not there. It seems to have been totally vaporized when I did the update.
    Thanks

  7. #7
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,287

    Default Re: Troubles After Upgrading to rev 8.0.020.000

    Hi!see the instruction below to remove any left oversfrom ZA.Just skip the things that will not apply to (e.g. ZA icon, etc), you need to boot in SAFE MODE and remove all files/folders/registry entries:http://forum.zonealarm.com/zonelabs/...message.id=103Cheers,Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  8. #8
    jonoro Guest

    Default Re: Troubles After Upgrading to rev 8.0.020.000

    I uninstalled the latest rev via Control Panel/Add-Remove Programs, &amp; reinstalled the previous version I had been using.
    Things are now back to normal (albeit w/ the older interface).
    Thanx.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,287

    Default Re: Troubles After Upgrading to rev 8.0.020.000

    You're welcome!

    Cheers,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  10. #10
    jonoro Guest

    Default Re: Troubles After Upgrading to rev 8.0.020.000

    Any word re an ETA for a

    more stable rev 8?

    other than my pc slowing to a crawl, it looked good...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •