Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Internet stops (IE7 & FF browsers, just http not https) RESOLVED - AVG LinkScanner Conflict

  1. #1
    corprebel Guest

    Default Internet stops (IE7 & FF browsers, just http not https) RESOLVED - AVG LinkScanner Conflict

    Hi All!
    I am in exact same boat. After 1-3hrs am unable to continue to connect to sites using either IE7 or FF. Except for https (GoogleMail, PayPal etc.) Have to reboot EVERY time to get it working again after that time period.
    It's a new PC:
    New PC ...Vista Home Premium 64bit SP1ZA Free
    v8.0.298.000
    TrueVector Security Engine v8.0.298.000
    Driver v8.0.298.000AVG 8.5 AntiVirusVerizon DSL
    Westell Router
    I've tried this:
    http://forums.zonealarm.org/zonelabs...ssage.id=37523
    Here's advice Guru Oldsod offered time and time again:
    "Try this:
    1. Go to Run type in command, hit OK, and type ipconfig /all then press enter. In the returned data list will be a line DNS and DHCP Servers with the IP address(s) listed out to the side
    2. In ZA on your machine on the Firewall>Zones tab click Add and then select IP Address. Make sure the Zone is set to Trusted
    3. Click OK and then Apply for each one.
    4. The localhost or loopback must be listed as Trusted. It has the address of 127.0.0.1
    5 The Generic Host Process or the svchost.exe listed in the Program list must have both Trusted and Internet access and it must have server rights for the Trusted Zone, but not the Internet Zone.
    http://zonelabs.donhoover.net/dnsdhcp.html"

    But if you have already done all of this, then post some more details so someone might help. Include your system version and ZA version and whether you use dialup or broadband and whether you have a router.
    ************************************************** *********************
    I've also tried this:
    http://forums.zonealarm.org/zonelabs...ssage.id=37649
    reset the ZA settings to the factory defaults. You will lose all your custom configuration.


    1.) Hold down the Ctrl and Shift keys together
    2.) Right click on the ZA icon near your clock
    3.) Choose 'Reset' from the box that comes up
    4.) Choose Yes on the Reset Settings dialog box
    5.) When prompted, choose OK to restart your system
    6.) Follow the on screen configuration prompts after reboot
    ************************************************** **********************************************
    I'm STILL getting the same issue.
    Uninstall ZA and everything is fine. Driving me CRAZY having to reboot 5-6 times a day. I've been using ZA (NOT security suite)
    since my Win98SE days & never had ANY issues like this. I'm certainly not gonna buy the "paid" version if there continues to have this issue. BUT I really like ZA and hope to get this resolved.
    Anyone else have any other suggestions for resolving this?
    THX!
    Rick aka CorpRebel

    Operating System:
    Windows Vista 64 bit
    Software Version:
    8.0
    Product Name:
    ZoneAlarm (Free)


    Message Edited by CorpRebel on 06-21-2009 10:54 PM

    Message Edited by CorpRebel on 06-25-2009 10:16 PM

  2. #2
    corprebel Guest

    Default Re: Internet stops (IE7 & FF browsers, just http not https)

    Added info ...
    I'm connecting via ethernet adapter not my wireless.
    Since I can't add pics here, below are links to snapshots of both my ipconfig/all and ZA zones (as my usual defaults).
    ipconfig/all:
    http://www.cashjunction.net/tempstuff/ipconfig.gif
    ZA Zones:
    http://www.cashjunction.net/tempstuff/za_zones.gif

    I STILL cannot understand why anything (my net connections) would "timeout" at all thru http (and not https)
    via my browsers (IE7 & FF3).
    Hope someone can help to finally resolve this issue as obviously I'm not the only one with this aggravation.
    Thx Again!
    Rick aka CorpRebel

  3. #3
    larcrow Guest

    Default Re: Internet stops (IE7 & FF browsers, just http not https)

    I have had the exact same symptoms with my system for the last several weeks and have tried
    a variety of suggested paths
    to no avail.


    I too found that the system would worrk normally if I uninstalled ZA.


    To avoid further frustration for the time being I've left it
    uninstalled
    and instead I installed the
    free PC Tools Firewall Plus..

    The system seems stable at present.

    I'll leave it alone until ZA figures out what is going on.
    Vista Home Premium 32 bit SP1ZA Free
    v8.0.298.000
    TrueVector Security Engine v8.0.298.000
    Driver v8.0.298.000AVG AntiVirusTime Warner Cable
    Linksys Router with latest firmware


  4. #4
    corprebel Guest

    Default Re: Internet stops (IE7 & FF browsers, just http not https)

    Hi,
    Yeah ... I now have no doubt it's a ZA issue & not my hardware or isp issue. I have another exact duplicate of this notebook and it has the same issues. I've even tried it at friends Net connections. Same thing. I don't have this
    issue with the new ZA software with my older XPpro PCs. Go figure. These are my first Vista PCs. heh heh
    I really like ZA as I've been using them for years with no issues at all. But
    I'm not gonna upgrade to the paid version until theyy fix this issue.
    I'm a bit surprised that they haven't reacted more since this appears to be an issue with many people on this forum. But if this can't be sorted out soon, I'm gonna have to look for another firewall. Windows firewall (as usual) has no flexibility at all.
    Let's keep our fingers crossed & hope the ZA people can come up with a fix! heh heh

    Rick aka CorpRebel

  5. #5
    Charles_B Guest

    Default Re: Internet stops (IE7 & FF browsers, just http not https)

    This is just a suggestion :

    Are you using AVG 8 free edition.LinkScanner is a premier component of AVG.You could try to turn this feature off just to see if this resolves your access issue.

    If your browser now works properly, than LinkScanner was the problem.

    Maybe this might help.Have no other suggestions

    BTW : I took a peek at your Zones.You need to add Loopback adapter (127.0.0.1) to your Trusted Zones.

    http://www.cashjunction.net/tempstuff/za_zones.gif

    Have a nice Day.

    Message Edited by Charles_B on 06-21-2009 02:12 PM

    Message Edited by Charles_B on 06-21-2009 06:10 PM

  6. #6
    corprebel Guest

    Default Re: Internet stops (IE7 & FF browsers, just http not https)

    Hi Charles!
    Thx for your response.
    "Are you using AVG 8 free edition.LinkScanner is a premier component of AVG. You could try to turn this feature off just to see if this resolves your access issue."
    Yep. Been using AVG Free for years along with ZA. LinkScanner
    IS
    on but it's certainly worth a try and see what happens if I turned LS off. I really don't need it.
    "BTW : I took a peek at your Zones.You need to add Loopback adapter (127.0.01) to your Trusted Zones."

    http://www.cashjunction.net/tempstuff/za_zones.gif "
    Is that
    127.0.01 OR
    127.0.0.1 ? That was ZA's default setup (that I usually do anyway) when I installed it. I'll add that.
    Thx again for your help! Will let you all know if any of this resolves the issue or not.
    Rick aka CorpRebel

  7. #7
    Charles_B Guest

    Default Re: Internet stops (IE7 & FF browsers, just http not https)

    Oops, typo.Sorry.

    Loopback adapter (127.0.0.1) in Trusted Zone.

    If you search Google you'll find lots of users having problems with LinkScanner in AVG 8.Might be worth the try to turn it off just to see that's the issue.

    Have a nice Day

  8. #8
    corprebel Guest

    Default Re: Internet stops (IE7 & FF browsers, just http not https)

    "Oops, typo.Sorry.
    Loopback adapter (127.0.0.1) in Trusted Zone."

    LOL
    No Prob. I thought the dot was missing.

    Question, tho ... Is loopback adapter same as localhost. Localhost uses 127.0.0.1 too. At least I've seen that before. I not that adept in the networking stuff as you can probably tell. LOL

    Thx again!




    Rick aka CorpRebel




  9. #9
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,289

    Default Re: Internet stops (IE7 & FF browsers, just http not https)

    Hi!also remember that firewall trusted zone security (ZA firewall tab) should be set to MEDIUM andNOT high.Cheers,Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  10. #10
    Charles_B Guest

    Default Re: Internet stops (IE7 & FF browsers, just http not https)

    Rick wrote :

    Is loopback adapter same as localhost.


    Charles_B wrote :

    Yes

    BTW : I think AVG installs Linkscanner as an add-on in IE and Firefox also.

    Xp Sp3
    Firefox/3.0.11
    IE 8
    ZoneAlarm ForceField ver 1.3.153.0
    ZoneAlarm Security Suite version:8.0.400.020
    TrueVector version:8.0.400.020
    Driver version:8.0.400.020
    Anti-virus engine version:6.0.2.678
    Anti-virus signature DAT file version:987062640
    Anti-spyware engine version:5.0.209.0
    Anti-spyware signature DAT file version:01.200906.6125
    AntiSpam version:6.0.0.1429

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •