Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: ZA free upgrade to 7.0.408.000 results in System Error

  1. #1
    gatorchief Guest

    Default ZA free upgrade to 7.0.408.000 results in System Error

    Hello All,

    I have just updated my ZA v7.0.337.000 to v7.0.408.00, and upon a reboot received the following error in my system event log:

    Error code 1000007f, parameter1 00000008, parameter2 80042000, parameter3 00000000, parameter4 00000000.


    Has anyone run into this? I am considering uninstalling and reinstalling the previous version, but hate to have to setup all my network and program settings all over again. My system info is as follows:

    HP xw4400 Workstation
    Windows XP Pro version 2002 SP2
    Fully updated
    Intel Core 2 6300
    1 GB DDR2 RAM
    Symantec AntiVirus v10.1.5.5000 Scan Engine 71.3.0.25 Virus Def 11/26/07 rev.25
    Windows Defender Version: 1.1.1593.0 Engine Version: 1.1.3007.0 Definition Version: 1.23.3780.0
    Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.9) Gecko/20071025 Firefox/2.0.0.9
    Opera/9.24 (Windows NT 5.1; U; en)

    Thanks

    Operating System:Windows XP Pro
    Product Name:ZoneAlarm (Free)

  2. #2
    bigdawg_daddy Guest

    Default Re: ZA free upgrade to 7.0.408.000 results in System Error

    I found this Forum Link with a possible Solution to that same error Message caused by ZAFree..
    -------------------------------


    UPDATE

    I FOUND THE PROBLEM.
    LATEST ZA NOT COMPATIBLE WITH MCAFFEE.
    Went back to ZA 5.1 and everything is OK.

    http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...ssage.id=13242

    http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...ssage.id=13174



  3. #3
    bigdawg_daddy Guest

    Default Re: ZA free upgrade to 7.0.408.000 results in System Error

    The Following Forum Link from Senior Contributor NaiveMelody may also help..
    http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...d=71835#M71835


  4. #4
    gatorchief Guest

    Default Re: ZA free upgrade to 7.0.408.000 results in System Error

    Thanks for the reply BigDawg_Daddy. I am trying to avoid downgrading though. Although if that is the only option, then so be it.

  5. #5
    bigdawg_daddy Guest

    Default Re: ZA free upgrade to 7.0.408.000 results in System Error


    <blockquote><hr>gatorchief wrote:
    Thanks for the reply BigDawg_Daddy. I am trying to avoid downgrading though. Although if that is the only option, then so be it.
    <hr></blockquote>Here is the Link to all previous ZAFree Downloads..
    http://download.zonelabs.com/bin/fre...seHistory.html



  6. #6
    gatorchief Guest

    Default Re: ZA free upgrade to 7.0.408.000 results in System Error

    Downloading 70362000 now. Do you know if there is a way for me to backup and restore the ZA settings if I uninstall v70408000 and install v70362000?

  7. #7
    bigdawg_daddy Guest

    Default Re: ZA free upgrade to 7.0.408.000 results in System Error


    <blockquote><hr>gatorchief wrote:
    Downloading 70362000 now. Do you know if there is a way for me to backup and restore the ZA settings if I uninstall v70408000 and install v70362000?
    <hr></blockquote>
    Sorry, but That function is Only available in the Overview/Preferences Section of Paid Versions of Zone Alarm..
    And I recomend going back to ZAFree 6.5.xxx
    You will probably experience the Same Problems you are having Now, with Any ZAFree Version 7.0.xxx
    some recent changes in the new version ZA 7 x Free version XP/2000
    -&quot;only&quot;, which we ourselves slowly discovered - There is a ZA Security Suite
    hidden underneath the ZA 7x Free. Which the 'phantom' non-functioning Kaspersky av in there (may ?
    conflict with your
    anti-virus plus other functions)
    &gt;&gt;
    Solution - First uninstall/delete ZA 7 x
    Free and then install the old version 6.5.737 ZA Free
    of Aug. 31, 2006 - here is the link -

    http://download.zonelabs.com/bin/fre...seHistory.html
    . -to the Release History page -
    go to 6.5 Branch - and find 6.5.737.000 -
    to download this version, if successful; your
    system will be working again} - [ later, you may get a ZA program update box - you may not want to automatically update that - this would be an update to the new ZA 7 x Free, again,
    - not again - tell it to remind you in 60 days- repeat and rinse, wait until further developments].
    http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...ssage.id=73438

  8. #8
    gatorchief Guest

    Default Re: ZA free upgrade to 7.0.408.000 results in System Error

    I've been running 7.0.337.000 prior to 408, and had not experienced any problems until I upgraded yesterday. I guess I will downgrade, and see what happens. Thanks again for your help.

  9. #9
    gatorchief Guest

    Default Re: ZA free upgrade to 7.0.408.000 results in System Error ---Solved

    I figured out the issue. The problem turned out to be related to the version of the Windows Novell Client (4.90SP2) I was using. It appears that the upgrade to ZA corrupted the Novell Client, so my login script process was failing and causing the reboot and system failure error. I removed ZA 7048000 and installed v70362000, re-setup my firewall and program settings, then installed the Novell Client (4.91SP4). My system no longer showed system errors in the event log, so I upgraded to ZA v70408000. Now I noticed that I no longer had a connection to a remote server elsewhere in the Novell tree, so I re-installed the latest Novell Client and rebooted. This seems to have worked.

  10. #10
    bigdawg_daddy Guest

    Default Re: ZA free upgrade to 7.0.408.000 results in System Error ---Solved


    <blockquote><hr>gatorchief wrote:
    I figured out the issue. The problem turned out to be related to the version of the Windows Novell Client (4.90SP2) I was using. It appears that the upgrade to ZA corrupted the Novell Client, so my login script process was failing and causing the reboot and system failure error. I removed ZA 7048000 and installed v70362000, re-setup my firewall and program settings, then installed the Novell Client (4.91SP4). My system no longer showed system errors in the event log, so I upgraded to ZA v70408000. Now I noticed that I no longer had a connection to a remote server elsewhere in the Novell tree, so I re-installed the latest Novell Client and rebooted. This seems to have worked.
    <hr></blockquote>Thank you for that Exelent detective work and your Feedback to this User forum..Your feedback may Help other ZA Users..



Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •