Results 1 to 5 of 5

Thread: "protection is up, UI is initializing" problem with ZASS 8.0.0.20

  1. #1
    ho_ghiasi Guest

    Default "protection is up, UI is initializing" problem with ZASS 8.0.0.20

    I have a Toshiba L305D-S5895. it had Norton when I bought it. I uninstall it.

    instead of this, I install Zone Alarm internet security suite 8.0.0.20 but when installing is finished and I want to maximize it from taskbar, I see this pop up message:

    Protection is up, UI is initializing.

    I read some perivous message about this problem on this forum but I can not solve my probelm

    please help me.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,473

    Default Re: "protection is up, UI is initializing" problem with ZASS 8.0.0.20


    <BLOCKQUOTE><HR>ho_ghiasi wrote:
    I have a Toshiba L305D-S5895. it had Norton when I bought it. I uninstall it.

    instead of this, I install Zone Alarm internet security suite 8.0.0.20 but when installing is finished and I want to maximize it from taskbar, I see this pop up message:

    Protection is up, UI is initializing.

    I read some perivous message about this problem on this forum but I can not solve my probelm

    please help me.
    <HR></BLOCKQUOTE>http://s118.photobucket.com/albums/o...h_1welcome.gif to the Zone Alarm User Forum..1.) Please note that ZASS does not play nice with many overlapping security tools (even if disabled). To troubleshoot ZASS issues remove them and install back once you see that ZA works as it should. For example,Norton/Symantec, McAfee,Spyspweeper, Spyware Doctor, trojan hunter, adware, SpyBotS&amp;D, PC tools Threatfire, otherantivirus, antispyware, Registry Guard or locking tools, etc...
    2.) Please read this Forum link.. http://forum.zonelabs.org/zonelabs/b...message.id=1543.) as a ZASS User you can Contact ZA Tech Support Directly, but they will most likely advise you to Upgrade to the Latest ZASS 8.0.298.000, as ZASS 8.0.0.20 isNO LONGER supported..================================================== ======The simplest procedure is to :1.Download the Latestinstallerpreferably with IE Browwserand no Download Manager/accelerator like Get-Right, Livewire) ZAFree http://download.zonelabs.com/bin/fre...seHistory.htmlZAPhttp://download.zonealarm.com/bin/fr...seHistory.htmlZAAVhttp://download.zonealarm.com/bin/fr...seHistory.htmlZASS http://download.zonealarm.com/bin/fr...seHistory.html2. On your current ZA, UNcheck "Load ZA... at startup" (under Overview --&gt; Preferences tab)3. Reboot the Computer. So that vsmon.exe/TrueVector will be removed from Memory4.) Now use the new ZoneAlarm Removal Tool: Click here &gt; http://download.zonealarm.com/bin/fr...cpes_clean.exeSave to desktop, right click and "run as administrator"This tool will remove all ZoneAlarm products from your system.

    Please just download and run the tool, following the instructions.
    (you can un-install without net connections)5.) Install the new update (clean or upgrade) and Accept the default Setting, Auto-Learn Mode and Choose Trusted Zone, not Internet Zone--------------------------------------------------------
    WinXP SP3
    ZoneAlarm Security Suite version:8.0.298.000
    TrueVector version:8.0.298.000
    Driver version:8.0.298.000
    Anti-virus engine version:6.0.2.678
    Anti-virus signature DAT file version:980001229
    Anti-spyware engine version:5.0.209.0
    Anti-spyware signature DAT file version:01.200903.5485
    AntiSpam version:6.0.0.1429
    -------------------------------------------------
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    ho_ghiasi Guest

    Default Re: "protection is up, UI is initializing" problem with ZASS 8.0.0.20

    Hi Guru GeorgeV,
    thank you for your attention.
    but
    first solution
    of your reply is different from second solution(&quot;simplest procedure is to:&quot; section).
    first solution
    have some things that these
    are not in second solution.
    for example, first solution
    do not
    have step 4 of second solution.
    or
    in first
    solution use ZA Removal Tools but in second solution use Norton Removal Tools and ccleaner.exe .
    Which one of these
    solution should I use? first solution or second solution?
    my intent from first solution is this section:

    to the Zone Alarm User Forum..
    1.) Please note that ZASS does not play nice with many overlapping security tools (even if disabled). To troubleshoot ZASS issues remove them and install back once you see that ZA works as it should. For example,Norton/Symantec, McAfee,

    Spyspweeper, Spyware Doctor, trojan hunter, adware, SpyBotS&amp;D, PC tools Threatfire, other
    antivirus, antispyware, Registry Guard or
    locking tools, etc...


    2.) Please read this Forum link..
    [//its links//]
    3.) as a ZASS User you can Contact ZA Tech Support Directly, but they will most likely advise you to Upgrade to the Latest ZASS 8.0.298.000, as ZASS 8.0.0.20 is
    NO LONGER supported..

    and
    my intent from second solution is this section:
    The simplest procedure is to :
    1.
    Download the Latest

    installer:

    (preferably with IE Browwser
    and no Download Manager/accelerator like Get-Right, Livewire)

    [//its links//]
    2. On your current ZA, UNcheck &quot;Load ZA... at startup&quot; (under Overview --&gt; Preferences tab)3. Reboot the Computer. So that vsmon.exe/TrueVector will be removed from Memory
    4.) Now use the new ZoneAlarm Removal Tool: Click here &gt;
    [//its links//]

    Save to desktop, right click and &quot;run as administrator&quot;
    This tool will remove all ZoneAlarm products from your system.

    Please just download and run the tool, following the instructions.
    (you can un-install without net connections)

    5.) Install the new update (clean or upgrade) and Accept the default Setting, Auto-Learn Mode and Choose Trusted Zone, not Internet Zone


    I thank you for helping me.



  4. #4
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,473

    Default Re: "protection is up, UI is initializing" problem with ZASS 8.0.0.20

    My Apologies, please contact ZA technical support.ZA Tech support always answer, if you do not get an answer it may meanthat ISP or your E-mail system has junked the response,Check your Junkmail folder.Use Internet Explorer to submit thefull details of your problem and if you do not get an Auto-generated confirmation email .. Use a free e-mail like hotmail or Gmail as contact address You should receive an automatic confirmation response by ZA after 5-20 minutes with your ticket number.If you have not received it then your ISP has junked it or Bounced it back to Zonealarm...ZA Tech Support (Requires Valid ZA License Key) www.zonealarm.com/tsformPlease Post back here and let us know what you find out from ZA Tech Support..But I think part of the solution will be to Update to a New Supported Version of zoneAlarm..
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  5. #5
    thundamunky Guest

    Default Re: "protection is up, UI is initializing" problem with ZASS 8.0.0.20

    This may be because Zone Alarm is installed on a Dynamic disk instead of a Basic disk.To check whether the disk is basic or dynamic:1. Right Click on &quot;My Computer&quot;2. Click &quot;Manage&quot;3. Click &quot;Disk Management&quot; in the left side menu



    A list of disks should appear in the bottom half of the window (This may take a few minutes).



    One disk should say &quot;Healthy (System)&quot;



    To the left of this disk there is a box that says the disk number, the size and whether the disk is Dynamic or Basic.
    If the disk is Dynamic you should follow these instructions taken from here: http://support.microsoft.com/kb/913964
    Important If you do not use the Dskprob.exe tool correctly, this process may cause you to lose of all data the on the disk. This process works only if you have not used any one of the new features of dynamic disks. These features include extending a partition or using software redundant array of independent disks (RAID).


    1. Download and install the Windows Support Tools for Microsoft Windows XP. To do this, visit the following Web site:<div class="indent">http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en (http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en) Note When you install these tools, click Complete when you are prompted to click Typical or Complete. If you click Typical, you will have to reinstall the tools. When you reinstall the tools, click Optional when you are prompted.
    2. Click Start, click Run, type Dskprobe.exe, and then click OK.
    3. On the Drives menu, click Physical Drive.
    4. In the Available Physical Drives box, double-click the drive you want to change.
    5. Click Set Active, and then click OK.
    6. On the Sectors menu, click Read.
    7. Click Read to accept the default settings.
    8. In the editor, find the 01C0 line. In this line, the third pair of numbers on the right is 42. Change 42 to 07.

      Note On some computers, 42 may appear on the 01D0 line.
    9. On the Sectors menu, click Write.
    10. When you receive a message that is similar to the following, click Yes:<div class="message">The current handle is in Read Only mode. Do you wish to change the current mode to allow writing the selected buffer to disk?
    11. Click Write it.
    12. When you receive a message that is similar to the following, click Yes:<div class="message">Are you sure you want to permanently overwrite the data in sector 0 on the device PhysicalDrive 0
    13. Exit the Disk Prob program, and then restart the computer.
    14. After the computer restarts, click Start, click Run, type cmd, and then click OK.
    15. On the command line, type chkdsk to scan for errors.
    16. If any errors are found, type chkdsk /f on the command line to fix these errors.


    If it still doesnt work i recommend converting all of your dynamic disks into basic disks. Good luck.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •