Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Problems with Fast User Switching

  1. #1
    projectman Guest

    Default Problems with Fast User Switching

    I have a problem with Fast User Switching on XP Pro. When a second user logs on and uses the laptop then logs off, the laptop often hangs with a blank screen, rather than going back to the "Welcome" screen. The only way out of the hang is a forced shutdown via the power button. I've checked on the MS Knowledgebase that I have all the current fixes installed for known FUS issues. I read on a bulletin board that ZAP can interfere with FUS - can anyone confirm that this is the case, if there's a fix and, if not, are Zone Labs working on it?

    Running a Dell C840 laptop with Intel P4M 2.0 MHz, 1 GB RAM, 40 GB HDD, XP Pro SP2 and all updates, ZAP 6.1.737.000, NAV 2004, SpywareGuard, SpywareBlaster, Ewido 3.5, broadband with BT via Intel AnyPoint DSL software modem, regular scans with Spybot S&D and Ad-Aware SE.

    Help appreciated. It's not a critical issue as I could always disable FUS, but it's a pain as the wife often wants to use the laptop whilst I'm logged on..

    Operating System: Windows XP Pro
    Product Name: ZoneAlarm Pro
    Software Version: 6.0

    Message Edited by Projectman on 01-03-2006 10:35 AM

    Operating System:Windows XP Pro
    Product Name:ZoneAlarm Pro
    Software Version:6.0

  2. #2
    marian Guest

    Default Re: Problems with Fast User Switching

    I have the same problem, but on XP Home Edition?
    I too read on a MS Message Board that ZoneAlarm can cause probs w/fast user switching, and that there would be a "fix" for this?
    I'm using ZoneAlarm 6.5.737.000
    Thank you in advance for any help/suggestions.

  3. #3
    projectman Guest

    Default Re: Problems with Fast User Switching

    Marian,

    Thanks for confirming that you have the same issue - it's good to know that it's not just me.

    I am using the same version of ZAP as you, and I disabled Fast User Switching (FUS) shortly after I originally posted and have had no problems since (as it happens, I now need to use the off-line file synchronisation feature, which needs FUS to be switched off anyway).

    I haven't tried FUS with any of the recent ZAP updates, but as you are on the same version as I am, and you have the problem, that implies that this is still an issue some 9 months on.

    Message Edited by Projectman on 10-25-200604:13 AM

    Operating System:
    Windows XP Pro
    Product Name:
    ZoneAlarm Pro
    Software Version:
    6.5

    Message Edited by Projectman on 10-25-200604:14 AM

    Operating System:Windows XP Pro
    Product Name:ZoneAlarm Pro
    Software Version:6.5

  4. #4
    marian Guest

    Default Re: Problems with Fast User Switching

    I found this from MS, that might help . . .
    http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
    Marian

  5. #5
    projectman Guest

    Default Re: Problems with Fast User Switching

    Mariam,

    I've installed the User Hive Cleanup, but, as I said above, I currently need to have FUS off, so I won't know that it works for quite a while. Let me know how you got on.

  6. #6
    marian Guest

    Default Re: Problems with Fast User Switching

    Thank you
    for your interest, Projectman.
    The Hive Cleanup patch didn't help.
    I guess I (and others) will just have to keep waiting for a "fix" from ZoneAlarm someday . . .
    Marian

  7. #7
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Mikado Michigan
    Posts
    2,596

    Default Re: Problems with Fast User Switching

    Are all the users admin users?
    My homes are SpywareHammer.com and DonHoover.net and BleepingComputer.com


    Consumer Security - 2011 & 2012

    Tilting at windmills hurts you more than the windmills.
    -From the Notebooks of Lazarus Long
    Senior of the Howard Families

  8. #8
    marian Guest

    Default Re: Problems with Fast User Switching

    Hi Don,
    2 users have limited accounts; the Guest account is off.
    I've bookmarked your page and will check it out.
    Thank you for your reply.
    Marian

  9. #9
    projectman Guest

    Default Re: Problems with Fast User Switching

    Don,

    As the originator of this thread, and to support Miriam, I had both a mix of Admin accounts and users (guest disabled) and it was the admin account that seemed to hang (although that was also the most used account.

    The problem was usually when the computer had my admin account open, then my wife would fast switch to my her non-admin user (my account still open), allow her to use the machine OK to check her emails, then hang trying to switch back to my originally logged-on admin account.

    Paul

  10. #10
    marian Guest

    Default Re: Problems with Fast User Switching

    That is my problem!
    Anytime I switch users, with either of the limited accts, while still logged on as Admin,
    switching back from the limited accounts hangs
    . . . the only way I can get back to my
    (Admin) account is to hold down the shutdown/start button.
    Marian

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •