Results 1 to 7 of 7

Thread: Weird problem

  1. #1
    blubblub Guest

    Default Weird problem

    Hello everyone,

    I have a problem with ZoneAlarm Pro 6.5.737.000. Whenever I reboot my PC
    ZoneAlarm won't work because TrueVector is shut down. The only solution is
    shutting down the vsmon.exe process in the task manager. After I shut it down,
    everything seems normal. I'm asking for help because I don't know if this is normal

    Thanks,
    Blub

    Operating System:Windows XP Pro
    Product Name:ZoneAlarm Pro
    Software Version:6.5

  2. #2
    billc Guest

    Default Re: Weird problem

    See if this works. Go into the start menu locate the zonelabs entry and right click on the uninstaller and select properties. Now in the target box you must add a space and then /clean to the end so that it looks something like this "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zauninst.exe" /clean click apply and then OK. Next open ZA and turn off the load on boot option, then reboot and then run the uninstaller.This should get rid of all of ZoneAlarm. Now go to your windows temp folder and delete everything. Find the folder named Internet logs and delete it then empty your recycle bin.Now download and install a fresh version of the ZA firewall you're using from the Zone Labs site.

  3. #3
    blubblub Guest

    Default Re: Weird problem

    Tried that already but the problem still remains. ZA still only works if vsmon.exe is shut down

  4. #4
    billc Guest

    Default Re: Weird problem

    I'm a bit confused. True Vector service is vsmon.exe and if you shutdown vsmon.exe in your Task Manager, the Zone Alarm firewall protection will not work. The control panel might still work, but that is zlclient.exe.

    Do you have any other firewall installed or security program with a worm blocker in it?

  5. #5
    blubblub Guest

    Default Re: Weird problem

    I only have AVG free installed. The problem confuses me too because ZA is
    refusing to work with the True Vector service turned on (the ZA icon looks
    like a X), but when I shut it down, the icon becomes normal the message in
    the control panel says "All Systems Active".

  6. #6
    billc Guest

    Default Re: Weird problem

    What do you do to shutdown True Vector?

  7. #7
    blubblub Guest

    Default Re: Weird problem

    I close the vsmon.exe process in the task manager.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •