Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: No audio after updating to XP SP2 & ZA 7(Free)

  1. #1
    jjohnston Guest

    Exclamation No audio after updating to XP SP2 & ZA 7(Free)

    I just rebuilt my system & installed XP SP2 via download.
    Prior to doing so, I had a platform of XP SP1 with ZA 7 free running flawlessly.
    The audio card (integrated on
    the motherboard
    of my Dell Dimension 2400) worked fine until XP SP2 booted up.
    I have tried re-installing the driver to no avail.
    Hardware Manager shows the audio device to be installed & working, but when I try to adjust volume, for example, the system says there is no audio card installed.
    I previously had this system up & working with XP SP2 using another security suite & did not have any audio issues.
    Is there some software conflict?
    Thanks in advance for any help!

    Operating System:Windows XP Home Edition
    Product Name:ZoneAlarm (Free)
    Software Version:7.0

  2. #2

    Default Re: No audio after updating to XP SP2 & ZA 7(Free)



    When you run your Windows XP SP2 without ZA 7.X free running, does the sound work?

    Run a DirectX diagnostic (open a command prompt and type "dxdiag"). Make sure things look right under Sound 1, Sound 2 and Music.

    Message Edited by Jeruselem on 06-07-2007 11:40 PM

  3. #3
    jjohnston Guest

    Default Re: No audio after updating to XP SP2 & ZA 7(Free)

    Audio does not work with ZA 7.0 deactivated either.
    May be an issue with XP SP2, but I will try your DirectX diag tip tonight.
    I have reloaded the chipset drivers and the audio card drivers per Dell's forum recommendations, to no avail.
    Thanks...

  4. #4
    jjohnston Guest

    Default Re: No audio after updating to XP SP2 & ZA 7(Free)

    Dxdiag shows "No sound card installed", while Device Manager shows the SoundMax Integrated Digital Audio card to be working properly.
    What is the difference?
    I have installed both the chipset drivers and the audio card drivers to no avail.

  5. #5

    Default Re: No audio after updating to XP SP2 & ZA 7(Free)

    Looks like no drivers for SoundMax card, so it seems something went wrong when SP2 was installed.
    Actually my laptop uses the same sound card!

    So loading the Dell provided drivers does not work. Are you using the ones off the CD/DVD or the ones downloaded from the Dell web site?

  6. #6
    jjohnston Guest

    Default Re: No audio after updating to XP SP2 & ZA 7(Free)

    Actually, I have tried both the ones on the original CD & from Dell's site.
    I use the ones that apply to my service tag.
    It is definitely caused by the SP2 install because I have done it twice this week with the same result.
    ZA 7.0 may fit into the equation somewhere, as I did not have this problem a couple of weeks ago when I rebuilt using another security suite (I think I have gotten the rootkits off of my machine, finally).
    Thanks.

  7. #7

    Default Re: No audio after updating to XP SP2 & ZA 7(Free)

    Do you load the drivers with ZA running?Try loading the drivers with ZA disabled in case the ZA anti-virus or anti-spyware is treating your drivers are some kind of threat.If that fails, look for a "compatible" driver for the sound card which is not from Dell.

  8. #8
    jjohnston Guest

    Default Re: No audio after updating to XP SP2 & ZA 7(Free)

    Good idea, I will try that tonight, thanks!

  9. #9
    jjohnston Guest

    Default Re: No audio after updating to XP SP2 & ZA 7(Free)

    That did not help.

  10. #10

    Default Re: No audio after updating to XP SP2 & ZA 7(Free)

    Actually, how did you rebuilt your PC - install SP1 then SP2 patch?Might be a good idea to re-install Windows XP SP2 of an SP2 CD.Looks like the driver system on that install is corrupted.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. impressions after updating from free ZA 6.1.744 to 9.2.102
    By johnnybob in forum ZoneAlarm Free Firewall
    Replies: 3
    Last Post: May 5th, 2011, 10:17 PM
  2. Considering updating from ZA Free 6.5.737 to newest ZA Free -- Questions!
    By bloomcounty in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 7
    Last Post: July 16th, 2008, 05:07 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: January 22nd, 2008, 09:19 PM
  4. Need help updating from 7.0.408 Free version
    By amoeba in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 1
    Last Post: December 12th, 2007, 04:58 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •