Results 1 to 4 of 4

Thread: vsmon.exe+zlclient.exe = 100% CPU Usage :(

  1. #1
    unipatatas Guest

    Default vsmon.exe+zlclient.exe = 100% CPU Usage :(

    I don't know what happened, but all of a sudden one of our machines (that is generally not used very often directly) is suffering from vsmon.exe and zlclient.exe using 100% of the CPU rendering the computer almost unusable...I don't know what happened, I have tried uninstalling and reinstalling, but its still the same.
    What can I do about it?
    Operating System: WindowsXP SP2Zonealarm PRO newest version
    We have removed most resident programs and running programs and the problem persists without any change.
    Also, its really hard to get into the zonealarm program screen itself, it hangs and only rarely comes up, but doesn't report any problems when I finally do get up.

    Message Edited by Unipatatas on 05-26-2008 11:16 PM

    Message Edited by Unipatatas on 05-27-2008 12:53 AM

  2. #2
    unipatatas Guest

    Default Re: vsmon.exe+zlclient.exe = 100% CPU Usage :(

    Does anyone have any suggestions? We are getting close to having to switch to another software Firewall as we really need this machine.

  3. #3
    findley Guest

    Default Re: vsmon.exe+zlclient.exe = 100% CPU Usage :(

    <blockquote><hr>Unipatatas wrote:
    I don't know what happened, but all of a sudden one of our machines (that is generally not used very often directly) is suffering from vsmon.exe and zlclient.exe using 100% of the CPU rendering the computer almost unusable...I don't know what happened, I have tried uninstalling and reinstalling, but its still the same.What can I do about it?
    Operating System: WindowsXP SP2Zonealarm PRO newest versionWe have removed most resident programs and running programs and the problem persists without any change.Also, its really hard to get into the zonealarm program screen itself, it hangs and only rarely comes up, but doesn't report any problems when I finally do get up.

    Message Edited by Unipatatas on 05-26-2008 11:16 PM

    Message Edited by Unipatatas on 05-27-2008 12:53 AM
    <hr></blockquote>


    Unipatatas,

    I am running ZASS not ZAPro, but there have been numerous threads here and a common issue has been an upgrade that did not go well. I know you posted that you have tried uninstalling and reinstalling, but did you follow this:

    Uninstall your current ZA with the following - http://www.nohold.net/noHoldCust25/P...n_install.html

    Download the latest version of ZAPro 7.0.473.000
    http://download.zonealarm.com/bin/fr...seHistory.html

    Important when downloading use only Internet Explorer and do not use a download manager/web accelerator - not using IE is known to cause corrupted downloads and the same issue of corruption for using download manager/web accelerator.

    Do you have any other security programs running which may be interfering with the installation of ZAPro? Temporarily shut the other security software down or uninstall before trying to install ZAPro again.

    Hope this helps you

    Regards,
    Findley

  4. #4
    findley Guest

    Default Re: vsmon.exe+zlclient.exe = 100% CPU Usage :(

    Unipatatas,

    Some additional information and links:

    See Guru GeorgeV's advice at this Link
    http://forums.zonelabs.com/zonelabs/...hread.id=77455

    See Senior Contributor NaiveMelody&quot;s advice at this link
    http://forums.zonelabs.com/zonelabs/...hread.id=78278

    Hope this helps
    Findley

    Message Edited by Findley on 05-29-2008 05:32 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •