Results 1 to 4 of 4

Thread: ZASS & FF & lightscribe dvd probs

  1. #1
    cedrich Guest

    Default ZASS & FF & lightscribe dvd probs

    I just tried to access my external HD dvd 840 drive to lightscribe a cd I had just made- keep getting a message in the lightscribe program (simple template) that "No lightscribe drive found". Odd, I had just used that drive as my target drive to make the cd copy using Clone CD & it worked just fine
    when I also used it as a source drive for DVDFab
    .
    I did try to close the firewall &
    FF & restart the template maker
    = no gotried shutting down the computer, unpluging & repluging the drive USB back in & a bootup= no gototally shut down ZASS & FF ( I unpluged the internet cable too) &
    no drive found= nochecked and Win says drive is installed & all drivers up to date & working
    On ZASS programs lightscribe is in trusted area & all checked or ?s
    It worked just fine 2 weeks ago before Iinstalling ZASS & FF.Is this condition out of the norm-
    & how can I fix it?Thank you

    Operating System:Windows Vista Home Premium
    Software Version:8.0
    Product Name:ZoneAlarm Internet Security Suite

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,465

    Default Re: ZASS & FF & lightscribe dvd probs


    <BLOCKQUOTE><HR>cedrich wrote:
    I just tried to access my external HD dvd 840 drive to lightscribe a cd I had just made- keep getting a message in the lightscribe program (simple template) that "No lightscribe drive found". Odd, I had just used that drive as my target drive to make the cd copy using Clone CD &amp; it worked just finewhen I also used it as a source drive for DVDFab.I did try to close the firewall &amp; FF &amp; restart the template maker= no gotried shutting down the computer, unpluging &amp; repluging the drive USB back in &amp; a bootup= no gototally shut down ZASS &amp; FF ( I unpluged the internet cable too) &amp; no drive found= nochecked and Win says drive is installed &amp; all drivers up to date &amp; workingOn ZASS programs lightscribe is in trusted area &amp; all checked or ?sIt worked just fine 2 weeks ago before Iinstalling ZASS &amp; FF.Is this condition out of the norm-&amp; how can I fix it?Thank you

    Operating System:Windows Vista Home Premium
    Software Version:8.0
    Product Name:ZoneAlarm Internet Security Suite

    <HR></BLOCKQUOTE>I have LightScribe DVD Burners on both my Vista and WindowsXP Sp3 Computers both with ZoneAlarm Security Suite with no problem..1.) make sure that the LightScribe Program has Three Green bars for Super Trusted Access, Also 2 Green check Marks for Trusted and Internet Access in ZA Program Control / Program Section..2.) Some of the LightScribe 840 DVD's need an Updated LightScribe driver Update..Here is the Support Forum for LightScribe..http://forums.mvd2.com/Default.asp?c...heck=772277142--------------------------------------------------------
    My XP SP3 :
    ZoneAlarm Security Suite version:8.0.059.000
    TrueVector version:8.0.059.000
    Driver version:8.0.059.000
    Anti-virus engine version:6.0.2.678
    Anti-virus signature DAT file version:961698809
    Anti-spyware engine version:5.0.202.0
    Anti-spyware signature DAT file version:01.200810.4776
    AntiSpam version:5.0.61.9957
    -------------------------------------------------
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    cedrich Guest

    Default Re: ZASS & FF & lightscribe dvd probs

    Thanks for the info- finally I was able to utilize my lightscribe. Eventually has to download all new software for Vista especially the Diagnostic tool ( the older one said -no drive). I think what happened was that a newer LS software program was updated &amp; it wasn't getting whatever info it wanted to receive. As soon as the newer Dx tool said all was well &amp; I
    had the other software updated- gee, it worked!
    I did find a tool to check if LS was running- To all programs. Accessories. System Tools. System Info. click om + sign &amp; click on Software Enviroment&gt; Service, scroll to LS Direct Label and you should see under/after State= Running (if stopped = probs) &amp; Start= Auto.Thanks again

  4. #4
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,465

    Default Re: ZASS & FF & lightscribe dvd probs

    Your Welcome...I'm glad you got LightScribe working again.. <DIV class=mediaContainer>
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •