Results 1 to 5 of 5

Thread: System Slow After install of version 9.0.112

  1. #1
    Bradz Guest

    Default System Slow After install of version 9.0.112

    Hi,
    I just updated to Zone Alarm Internet Security Suite version 9.0.112.000 yesterday and I've been experiencing very slow system behavior since.

    For example, if I open a new Windows Explorer window, it takes 4-7 seconds to open. If I double-click a folder, it takes 4-7 seconds to access the folder. Previous to the install, these things happened in 1-2 seconds.

    Thanks for any help with this -

    My system is:
    XP Version 2002 SP 2
    AMD Athlon 64 X2 Dual
    3.0 Gig Ram
    153 Gigs Free on HD

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,465

    Default Re: System Slow After install of version 9.0.112

    Quote Originally Posted by Bradz View Post
    Hi,
    I just updated to Zone Alarm Internet Security Suite version 9.0.112.000 yesterday and I've been experiencing very slow system behavior since.

    For example, if I open a new Windows Explorer window, it takes 4-7 seconds to open. If I double-click a folder, it takes 4-7 seconds to access the folder. Previous to the install, these things happened in 1-2 seconds.

    Thanks for any help with this -

    My system is:
    XP Version 2002 SP 2
    AMD Athlon 64 X2 Dual
    3.0 Gig Ram
    153 Gigs Free on HD
    to the Zone Alarm User Forum..

    1.) ZoneAlarm Works best when Windows if Fully Updated with Latest Updates from MicroSoft.. You have WinXP SP2, MicroSoft has issued SP3 a year ago with 100's of Bug and Security Fixes, as well as dozens of Security Critical patches after Service Pack 3..

    2.) Upgrade to ZASS 9.0.114.000

    The simplest procedure is to :

    1.Download the Latest installer preferably with IE Browser and no Download Manager/accelerator like Get-Right, Livewire, Bit-Torrent) and save it to your Hard drive.

    (MultiPlatform, installer will install on Both WinXP SP3 and Vista)

    ZASS http://download.zonealarm.com/bin/fr...seHistory.html

    2. Before you Uninstall your current ZA, UNcheck "Load ZA... at startup" (under Overview - Preferences tab)

    3. Reboot the Computer. So that vsmon.exe/TrueVector will be removed from Memory

    4.) Now use the new ZoneAlarm Removal Tool: Click here http://download.zonealarm.com/bin/fr...cpes_clean.exe

    Save to desktop, right click and "run as administrator" This tool will remove all ZoneAlarm products from your system.

    Please just download and run the tool, following the instructions. (you can un-install without net connections)

    5.) Now Install the new update (clean) and Accept the default Setting, Auto-Learn Mode and Choose Trusted Zone, not Internet Zone..

    NOTICE: Please note that ZASS and ZAXS do not play nice with many overlapping security tools (even if disabled).

    To troubleshoot ZASS/ZAXS issues removethe other Security programs and re-install them once you see that ZA works as it should.

    For example,Norton/Symantec, McAfee,AVG, Spyspweeper, Spyware Doctor, trojan hunter, adware, SpyBotSearch & Destroy, PC tools Threat Fire, any other Anti-virus, Anti-spyware, Registry Guard or locking tools, etc...

    Please Post back with your Progress Report..
    --------------------------------------------------------
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    Bradz Guest

    Default Re: System Slow After install of version 9.0.112

    Thanks guru,

    It seems all better now. But I'm a little confused, you had me choose Trusted Zone, not Internet Zone. I don't have much of a LAN going on here, I'm just plugged into a router. Am I equally safe either way? I want the safest config with the least overhead.


    Thanks for the advice,

    /Brad

  4. #4
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,465

    Thumbs up Re: System Slow After install of version 9.0.112

    Quote Originally Posted by Bradz View Post
    Thanks guru,

    It seems all better now. But I'm a little confused, you had me choose Trusted Zone, not Internet Zone. I don't have much of a LAN going on here, I'm just plugged into a router. Am I equally safe either way? I want the safest config with the least overhead.


    Thanks for the advice,

    /Brad

    Thank you for your Feedback..

    1.) unless your using a Laptop Computer and connecting vis "Hot-Spot" sites, like a Coffe Shop/Hotel/Airport/McDonals/Library

    then You should Have everything listed in ZA Firewall/Zones page listed in the TRUSTED Zone, and not the Internet Zone, even if on a lan or Home Wireless setup..

    Also check this:

    2.) Firewall/Main Page
    Internet Zone Security = High
    Trusted zone Security = Medium


    3.) Program Control / Main Page

    Programs = Auto or Max
    SmartDefense Advisor = Auto..

    Please Post back with your Progress Report..
    --------------------------------------------------------
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  5. #5
    Bradz Guest

    Default Re: System Slow After install of version 9.0.112

    Okay, thanks for the confirmation / help.

    - Bradz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •