Results 1 to 2 of 2

Thread: True Vector Monitor has shut down error - no internet access

  1. #1
    Keeskoets Guest

    Default True Vector Internet Monitor has shut down error - no internet access

    Just purchased and installed zonealarm antivirus suite. I am now getting the following error after start up:

    True vector internet monitor has shut down do you want to restart


    Internet access is blocked. Whatever I do, I cannot get it to work. I searched the forums and already tried the following:

    1. control shift right click zonealarm and do a reset - no difference

    2. Run a deep scan in the safe mode of xp

    I would just uninstall the software and try a different one but I already paid for it....

    I am running XP professional and I do not have any malware on the computer. It is a fresh install. XP has been installed a day ago.

    Any help is appreciated.
    Last edited by Keeskoets; September 23rd, 2009 at 02:06 AM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,291

    Default Re: True Vector Monitor has shut down error - no internet access

    Hi!
    are you sure it is really a clean install of the system? Do you updated it to SP3 with all patches? Are you installing a specific OS coming from a manufacturer like toshiba, acer, lenovo? Is you system new? Do you have hard disk reading problems? Are you running with FULL administrative privilegies? Are you running other tools at boot?

    All the above can influence the good installation of the ZA. See below a list of things you need to do to ensure a clean install.

    But it is essential that before you are sure your system is fully patched and the hardware drivers of your PC clean.

    -------------------------------

    First remove ZASS with the ZA removal tool (download on desktop and run as administrator):
    http://download.zonealarm.com/bin/fr...cpes_clean.exe

    Double check that all ZA related files/folders are gone:
    1.) Restart your computer
    2.) When you see the screen go black and it starts booting back up keep
    tapping the "F8" key (at the top of your keyboard)
    3.) This should bring up a menu. Choose Safe Mode off the menu by
    using the arrow keys on the keyboard to highlight Safe Mode and press
    Enter
    4.) If you get a message asking to go to Safe Mode, choose Yes. If you
    get a help and support window, close this.
    5.) Double Click the Program Files Folder
    6.) Right Click the Zone Labs Folder, click Delete, and choose Yes

    NOTE: If you cannot delete the entire folder, please open the Zone Labs ->
    ZoneAlarm folder and delete out as many of the files listed here as
    possible.

    7.) Close this window
    8.) Click Start, My Computer
    9.) Double Click the C:
    10.) Double Click the Windows Folder (It may also be WinNT)
    11.) Right Click the Internet Logs Folder, click Delete, and choose Yes
    12.) Double Click the System32 Folder
    13.) Right Click the Zone Labs Folder, click Delete, and choose Yes

    NOTE: If you cannot delete the entire folder, please open the Zone Labs
    folder and delete out as many of the files listed here as possible.

    14.) Clear your Temp Directory per the instructions below.
    - Go to Start -> Run
    - Type %temp% and click OK
    - Select all of these files and delete them
    15.) Clear the Prefetch folder per the instructions below.
    - Go to Start -> Run
    - Type Prefetch and click OK
    - Select all of these files and delete them

    16.) Empty your recycle bin.
    17.) Restart the computer.

    18.) ZA does not play nice with many other security tools. They may block its correct functioning including updates. For example, spyware doctor, spysweeper, trojan hunter, win patrol, PCtools Threat Fire, Mcafee, Norton, Symantec, Adaware, SpybotS&D, WinPatrol, AVG, Avast free, NOD, Kaspersky, Comodo, Rising, PC Doctor, MS OneCare and many others. If you want to troubleshoot issues with ZA please remove these tools (not enough to disable) and install back (if you really need) only after you see your ZA is working as it should.

    19.) Double check you have really removed all other security tools by running this utility
    http://www.appremover.com/

    20.) Check the system for malware. Check with MBAM and SuperAntispyware. See links here:
    http://www.zaforums-stg.com/showpost...07&postcount=2

    21). Clean your system and registry with ccleaner.com (its free)
    http://www.ccleaner.com/

    22). Re-download the latest ZASS installer
    http://www.zonealarm.com/zasuitedownload/

    23). Install with default settings do NOT alter them. After re-boot go to ZA antivirus/antispyware and 'Update Now' and do not restore any previous ZA settings.

    Cheers,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •