Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Anti-virus isn't properly set

  1. #1
    jimcanada Guest

    Question Anti-virus isn't properly set

    In the overview window I have Anti-virus/Anti-Spyware Anti-Virus isn't properly set in big red letters, just to the right their is a "Fix it" This does not fix it. On the Anti-virus/Anti-spyware window I have in red letters Anti-virus/Anti-spyware is Off, Click here to update now and re-activate scanning does nothing. I have uninstalled ZA and reinstalled it and get the same problem. Hope you can help Thanks
    Last edited by jimcanada; November 29th, 2009 at 03:37 PM.

  2. #2
    findley Guest

    Default Re: Anti-virus isn't properly set

    Quote Originally Posted by jimcanada View Post
    In the overview window I have Anti-virus/Anti-Spyware Anti-Virus isn't properly set in big red letters, just to the right their is a "Fix it" This does not fix it. On the Anti-virus/Anti-spyware window I have in red letters Anti-virus/Anti-spyware is Off, Click here to update now and re-activate scanning does nothing. I have uninstalled ZA and reinstalled it and get the same problem. Hope you can help Thanks
    Hi jimcanada,
    First, this assumes you are using ZAX Zone Alarm Extreme Security. IF you are not using ZAX, but using another zone alarm security product you would need to download that product not ZAX as these instructions indicate.

    Thanks go to fax for the following instructions:

    "First remove ZAX with the ZA removal tool (download on desktop and run as administrator):
    http://download.zonealarm.com/bin/fr...cpes_clean.exe

    Double check that all ZA related files/folders are gone:

    1.) Restart your computer
    2.) When you see the screen go black and it starts booting back up keep
    tapping the "F8" key (at the top of your keyboard)
    3.) This should bring up a menu. Choose Safe Mode off the menu by
    using the arrow keys on the keyboard to highlight Safe Mode and press
    Enter
    4.) If you get a message asking to go to Safe Mode, choose Yes. If you
    get a help and support window, close this.
    5.) Double Click the Program Files Folder
    6.) Right Click the Zone Labs Folder, click Delete, and choose Yes

    NOTE: If you cannot delete the entire folder, please open the Zone Labs -> ZoneAlarm folder and delete out as many of the files listed here as
    possible.

    7.) Close this window
    8.) Click Start, My Computer
    9.) Double Click the C:
    10.) Double Click the Windows Folder (It may also be WinNT)
    11.) Right Click the Internet Logs Folder, click Delete, and choose Yes
    12.) Double Click the System32 Folder
    13.) Right Click the Zone Labs Folder, click Delete, and choose Yes

    NOTE: If you cannot delete the entire folder, please open the Zone Labs
    folder and delete out as many of the files listed here as possible.

    14.) Click Start, Computer
    15.) Double Click C:
    16.) Double Click the Program Files Folder
    17.) Double Click the Checkpoint Folder
    18.) Right click on ZAForceField folder, click Delete, and choose Yes

    19.) Clear your Temp Directory per the instructions below.
    - Go to Start -> In the search box
    - Type %temp% and press enter
    - Select all of these files and delete them

    20.) Clear the Prefetch folder per the instructions below.
    Go to Start -> In the search box- Type Prefetch and press enter
    - Select all of these files and delete them

    21.) Empty your recycle bin.
    22.) Restart the computer.

    23.) ZA does not play nice with many other security tools. They may block its correct functioning including updates. For example, spyware doctor, spysweeper, trojan hunter, win patrol, PCtools Threat Fire, Mcafee, Norton, Symantec, Adaware, SpybotS&D, WinPatrol, AVG, Avast free, NOD, Kaspersky, Comodo, Rising, PC Doctor, MS OneCare and many others. If you want to troubleshoot issues with ZA please remove these tools (not enough to disable) and install back (if you really need) only after you see your ZA is working as it should.

    24.) Double check you have really removed all other security tools by running this utility
    http://www.appremover.com/

    25.) Check the system for malware. Check with MBAM and SuperAntispyware. See links here:
    http://www.zaforums-stg.com/showpost...07&postcount=2

    26). Clean your system and registry with ccleaner.com
    http://www.ccleaner.com/download/bui...wnloading-slim

    27). Re-download the ZAX installer
    http://download.zonealarm.com/bin/fr...SPSetup_en.exe

    28). Install with default settings do NOT alter them. After re-boot go to ZA antivirus/antispyware and 'Update Now' and do not restore any previous ZA settings."
    [Quoted from http://forums.zonelabs.com/showthread.php?t=71041

    Findley
    Last edited by findley; November 30th, 2009 at 01:18 PM.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,292

    Default Re: Anti-virus isn't properly set

    Hi Findley,
    the links you posted seem broken. I am copying below the instructions.
    However the OP does not seem to specify which ZA he/she is using... not the OS... so very much shooting in the dark.


    -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

    First remove ZAX with the ZA removal tool (download on desktop and run as administrator):
    http://download.zonealarm.com/bin/fr...cpes_clean.exe

    Double check that all ZA related files/folders are gone:

    1.) Restart your computer
    2.) When you see the screen go black and it starts booting back up keep
    tapping the "F8" key (at the top of your keyboard)
    3.) This should bring up a menu. Choose Safe Mode off the menu by
    using the arrow keys on the keyboard to highlight Safe Mode and press
    Enter
    4.) If you get a message asking to go to Safe Mode, choose Yes. If you
    get a help and support window, close this.
    5.) Double Click the Program Files Folder
    6.) Right Click the Zone Labs Folder, click Delete, and choose Yes

    NOTE: If you cannot delete the entire folder, please open the Zone Labs --> ZoneAlarm folder and delete out as many of the files listed here as
    possible.

    7.) Close this window
    8.) Click Start, My Computer
    9.) Double Click the C:
    10.) Double Click the Windows Folder (It may also be WinNT)
    11.) Right Click the Internet Logs Folder, click Delete, and choose Yes
    12.) Double Click the System32 Folder
    13.) Right Click the Zone Labs Folder, click Delete, and choose Yes
    NOTE: If you cannot delete the entire folder, please open the Zone Labs
    folder and delete out as many of the files listed here as possible.
    14.) Click Start, Computer
    15.) Double Click C:
    16.) Double Click the Program Files Folder
    17.) Double Click the Checkpoint Folder
    18.) Right click onZAForceField folder, click Delete, and choose Yes
    19.) Clear your Temp Directory per the instructions below.

    - Go to Start --> Run
    - Type %temp% and click OK
    - Select all of these files and delete them

    20.) Clear the Prefetch folder per the instructions below.

    - Go to Start --> Run
    - Type Prefetch and click OK
    - Select all of these files and delete them

    21.) Empty your recycle bin.
    22.) Restart the computer.

    23.) ZA does not play nice with many other security tools. They may block its correct functioning including updates. For example, spyware doctor, spysweeper, trojan hunter, win patrol, PCtools Threat Fire, Mcafee, Norton, Symantec, Adaware, SpybotS&D, WinPatrol, AVG, Avast free, NOD, Kaspersky, Comodo, Rising, PC Doctor, MS OneCare and many others. If you want to troubleshoot issues with ZA please remove these tools (not enough to disable) and install back (if you really need) only after you see your ZA is working as it should.

    24.) Double check you have really removed all other security tools by running this utility
    http://www.appremover.com/

    25.) Check the system for malware. Check with MBAM and SuperAntispyware. See links here:
    http://www.zaforums-stg.com/showpost...07&postcount=2

    26). Clean your system and registry with ccleaner.com
    http://www.ccleaner.com/download/bui...wnloading-slim

    27). Re-download the ZAX installer
    http://download.zonealarm.com/bin/fr...SPSetup_en.exe

    28). Install with default settings do NOT alter them. After re-boot go to ZA antivirus/antispyware and 'Update Now' and do not restore any previous ZA settings.

    Cheers,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  4. #4
    findley Guest

    Default Re: Anti-virus isn't properly set

    Hi fax,
    Thank you for catching the broken links and re-posting. Yes, shooting in the dark (wanted to offer the poster something) - had ZAX on the brain and thought I had read the postor had ZAX - I went back and edited to reflect "assumes ZAX." Even if using another zone alarm product your excellent instructions can be applied.

    Cheers,
    Findley

  5. #5
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,292

    Default Re: Anti-virus isn't properly set

    No problem, keep up the good work!!

    Cheers,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  6. #6
    jimcanada Guest

    Unhappy Re: Anti-virus isn't properly set

    Ya sorry did not give you all the info, I do have zax and I am running windows vista. I have followed all your instrutions but still have the same problem. Do you have any other idea what may be the prob. Thanks Jim.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,292

    Default Re: Anti-virus isn't properly set

    Not from my side... unles other users have better ideas please contact the official ZA technical support (free for registered users). Link in my signature.

    Cheers,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  8. #8
    RustySam Guest

    Default Re: Anti-virus isn't properly set

    I managed to clear the problem by resetting ZoneAlarm followed by reloading the Anti-Virus data.

  9. #9
    wary Guest

    Smile Re: Anti-virus isn't properly set

    I cleared this problem simply by running the ZA Cache Cleaner.

    Privacy -> Cache Cleaner -> Clean Now.

    ZA Internet Security Suite Ver: 8.0.298.035 on Windows XP SP2.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Texas Gulf Coast
    Posts
    1,654

    Default Re: Anti-virus isn't properly set

    Quote Originally Posted by wary View Post

    ZA Internet Security Suite Ver: 8.0.298.035 on Windows XP SP2.
    I'm getting a little off topic here.I just want to advice or suggest the following :

    Read this link :

    http://forums.zonealarm.com/showthre...840#post272840

    The following two threads at this Link :

    http://forums.zonealarm.com/showthread.php?t=72318

    Have a nice 2010

    XP SP3
    Firefox/3.5.6
    ForceField Version 1.5.053.049 (standalone)
    ZoneAlarm Security Suite version:9.1.008.000
    TrueVector version:9.1.008.000
    Driver version:9.1.008.000
    Anti-virus engine version:8.0.2.42
    Anti-virus signature DAT file version:1000242752
    AntiSpam version:6.0.0.2383

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •