Results 1 to 2 of 2

Thread: zlclient.exe disappears on startup

  1. #1
    Mayu Guest

    Default zlclient.exe disappears on startup

    Recently, I've noticed that the Zonealarm security suite has been disappearing from my toolbar after start-up. When I manually click on the program to start it up, the icon briefly shows up in the toolbar on the right and disappears again. Also, when I look at the task manager, zlclient.exe is missing from the list of running processes. It works fine again when I restart my computer, but seems to be disappearing every now and then.

    I'm using Windows Vista and have applied the latest software update for Zonealarm. I am wondering if this is caused by a virus or some bug in the latest update. Would appreciate if anyone could help. Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,290

    Default Re: zlclient.exe disappears on startup

    Hi!

    indeed this can depend on corruped ZA settings, conflicts with other tools and malware infections.... lets start from ZA....

    In case your ZA settings or files are corrupted you can experience the problems you are reporting. Try a reset and a reinstall if the reset does not fix the issue.

    1.) Hold down the Ctrl and Shift keys together
    2.) Right click on the ZA icon near your clock
    3.) Choose 'Reset' from the box that comes up
    4.) Choose Yes on the Reset Settings dialog box
    5.) When prompted, choose OK to restart your system
    6.) Follow the on screen configuration prompts after reboot

    Do not restore any previous backup and do not touch any defaults. See how it goes.... if the above fails than please try to fully remove ZA and reinstall: Remove the ZA with the ZA removal tool

    Cheers,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. vsmon & zlclient hogging cpu usage on startup
    By tnunan in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 11
    Last Post: May 10th, 2008, 08:58 AM
  2. ZoneAlarm Startup Problems (zlclient.exe)
    By halomaster in forum Access Issues
    Replies: 2
    Last Post: November 30th, 2007, 01:01 AM
  3. How can I set Zlclient to be the first app run at startup?
    By rrmaddo in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 2
    Last Post: November 4th, 2007, 05:12 AM
  4. problem with startup of zlclient.exe
    By rowirowi in forum Security Issues
    Replies: 6
    Last Post: July 24th, 2006, 07:53 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •