Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] ZAES Not Loading

  1. #1
    SquarePeg61 Guest

    Default [SOLVED] ZAES Not Loading

    I am using ZAES on a computer with WinXP Home SP3 installed. My system has been running slowly lately with a lot of hard drive activity. To figure out what might be wrong, I went into msconfig and unselected all background startup programs and then restarted the computer. Since doing this, I have selected the background programs in msconfig one at a time and then restarted the computer to see which one(s) might be causing the problem.

    The last process I tried to restart was zlclient. I clicked on the box next to it in msconfig and then restarted the computer. I expected the ZAES icon to appear in the system tray when the computer started up. However, the icon did not appear. Furthermore, when I went into the msconfig file, I noticed that the check mark in the box by zlclient was missing. I have tried clicking in the box by zlclient and restarting the computer but each time, I get the same results as described above.

    Is there some way to fix this problem without reinstalling ZAES? The other background programs I have running are Carbonite and BounceBack. Thanks for any help!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,290

    Default Re: ZAES Not Loading

    Hi!
    have you tried to check/uncheck via the ZA user interface?

    ZA Overview --> preferences --> "Load ZoneAlarm Extreme Security at startup"

    Ensure you have "Truvector Internet Monitor" service and ZoneAlarm forcefield enabled in msconfig services

    Cheers,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    SquarePeg61 Guest

    Default Re: ZAES Not Loading

    Quote Originally Posted by fax View Post
    Hi!
    have you tried to check/uncheck via the ZA user interface?

    ZA Overview --> preferences --> "Load ZoneAlarm Extreme Security at startup"
    As it turned out, I did not have "Load ZoneAlarm Extreme Security at startup" checked in the user interface. I checked that and restarted my computer and now everything appears to be running as it should. Thanks for your help!

  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,290

    Default Re: ZAES Not Loading

    You're welcome!

    Cheers,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ZAES no UI!
    By RMGrant in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 1
    Last Post: December 30th, 2009, 09:45 AM
  2. Replies: 6
    Last Post: November 19th, 2009, 03:38 AM
  3. Can't uninstall ZAES
    By docz in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 1
    Last Post: September 29th, 2009, 09:33 PM
  4. Uninstall of ZAES/ unchecking "Load at start up" doesn't disable ZAES
    By sunztorm in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 7
    Last Post: April 14th, 2009, 06:48 AM
  5. Web Pages not loading or slow loading
    By bobrobert in forum ZoneAlarm Configuration
    Replies: 3
    Last Post: February 6th, 2009, 07:52 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •