Results 1 to 4 of 4

Thread: Can't get internet access-please help

  1. #1
    roark Guest

    Default Can't get internet access-please help

    Hello,

    I have been a long time user of ZA free and have never really had a problem. But I just got a netbook and I installed ZA free right away as I always do but with ZA free running I get blocked from accessing the internet. The netbook is using XP and I granted access to the Generic Host Services with three checks and then an ask and I have also added my DHCP server as well. With my other pc's this is all I have had to do. I have every other program set to ask similar to my other pc's so when I use internet explorer I get a pop up asking me for access in ZA free but before I can click yes there are several alerts that za free blocked access from google.com which is my home page. I then click ok to allow internet explorer but it cannot do so. Do you have any recommendations I can try?

    When I installed it I did get asked to allow internet explorer as my default browser and generic host services to be granted automatic access and those were the only two I thought I saw mentioned. I did say no and chose the option to manually allow later which I did for Generic Host but still no access. The netbook settings in za free seem to match my other pc's so I am very confused.

    If there are no other options can I reinstall again over this version to get to the install choices again. I would then try to allow those it asked and only change them later but I have never run into this before. I hope it is something fairly simple I can just alter in za free but if not can you please give advice on reset or reinstall?

    Also I do know za free is causing this as when I do turn it off I can access internet.

    Thanks in advance for any help.

    roark

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,291

    Default Re: Can't get internet access-please help

    As far as I know ZA does not officially support netbooks. May be this is the problem?

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    roark Guest

    Default Re: Can't get internet access-please help

    Thanks for the reply but I really doubt that is it. I have a nettop also with the same Atom processor running XP and had no issues with ZA free when I set it up last summer nor have I had any issues since. Since they have basically the same processor and operating system I don't see how that could be the problem I wouldn't think.

    Are there any other suggestions of what it could be?

    And is there a way to trigger or restore ZA free back to its default installation without deleting and reinstalling? I thought there was but I am not sure.

    If I am stuck and have no choice but to uninstall can I just use the uninstaller itself or add/remove programs? Since I plan to reinstall again after I was not sure if that is enough or do I still have to make sure every remnant gone before reinstalling?

    Thanks again.

    roark

  4. #4
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,466

    Default Re: Can't get internet access-please help

    This Forum exist to allow Volunteer experienced Zone Alarm Users to help the Few Users who encounter a problem with ZoneAlarm and need to be guided in the right direction..

    It is Sometimes very Difficult to Diagnose and fix a Computer from halfway across the Country, without All the Details about your computer and Software that you failed to provide, without our ability to sit in front of your Computer monitor and see what's going on..

    NOTE: Incompatibility can be caused by many things. Other software on your computer, not meeting all of the Minimum System requirements, Proprietary Drivers installed by the manufacture, even a corrupted install of ZA, etc..


    *** Please note that netbooks are not officially supported by ZA you may be one of the Lucky that it runs on your computer.

    Minimum System Requirements:

    Microsoft Windows, XP SP2 or SP3 Home / Professional
    32-bit, 1GB RAM
    1 GHz or faster processor
    250MB of available hard-disk space
    =========================================

    to RESET ZA Default Setting try this:

    1.) Hold down the Ctrl and Shift keys together
    2.) Right click on the ZA icon near your clock in the system tray lower right corner
    3.) Choose 'Reset' from the box that comes up
    4.) Choose Yes on the Reset Settings dialog box
    5.) When prompted, choose OK to restart your system
    6.) Follow the on screen configuration prompts after reboot

    Also, you can use Windows Control Panel Uninstall to Remove Zone Alarm..
    Last edited by GeorgeV; March 19th, 2011 at 03:10 PM. Reason: typo
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: August 24th, 2008, 06:44 AM
  2. Replies: 23
    Last Post: July 9th, 2008, 09:43 PM
  3. Blocking access to my LAN while allowing access to the Internet
    By leebo in forum ZoneAlarm Anti-virus & Anti-spyware
    Replies: 4
    Last Post: December 22nd, 2007, 07:27 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: April 12th, 2007, 06:54 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: March 26th, 2006, 11:54 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •