Results 1 to 2 of 2

Thread: Connection problems and ZAES boot up

  1. #1
    dusty_v Guest

    Default Connection problems and ZAES boot up

    I have replaced the router here for my network (I have a small motel and offer WiFi access). Everyone, so far, has had no trouble accesasing the net. That is except my wife. She has local network access but not net access. We keep getting a message saying "can not ping the DNS server" Since she's the only one to have this problem I;m assumming this is a firewall issue. Is there somewhere I should tell ZAES where the DNS is or what?

    Second part is: when I was first setting all this up I had her reinstall ZAES hoping that the new network would be detected and set up. After uninstalling ZA her boot time speeded up by magnitudes. We reinstalledf ZAES and boot time returned to a slow crawl. She's running an HP Pavillion with Vista home premium.
    Any help or comment is greatly appreciated.
    Tnx,
    Dusty

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,290

    Default Re: Connection problems and ZAES boot up

    Hi!

    considering you are using a licensed version of ZA you should contact the official ZA technical support at the link in my signature. It is free for registered users. They will help you to troublshoot the issue(s).

    Meawhile browse the forum (and use the search function), you will find many posts related to solutions to DNS problems and slow boot up. Ranging from adding the DNS to the trusted zone, resetting the ZA databases, using MSCONFIG to selectively boot up the system and foresinc slow down, etc...

    Thanks,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Always detects new connection at boot
    By johngoodin in forum ZoneAlarm Configuration
    Replies: 4
    Last Post: January 11th, 2011, 05:01 AM
  2. Uninstall of ZAES/ unchecking "Load at start up" doesn't disable ZAES
    By sunztorm in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 7
    Last Post: April 14th, 2009, 06:48 AM
  3. ZAES Problems
    By scottiem in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 1
    Last Post: March 31st, 2009, 07:01 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: March 20th, 2009, 12:55 PM
  5. Unwanted internet connection starts up after boot up. A virus?
    By bertiemcdonald in forum Malware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: December 26th, 2006, 05:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •