Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] CamStudio Version 2.00 -> Forcefield related

  1. #1
    multiweb Guest

    Default [SOLVED] CamStudio Version 2.00 -> Forcefield related

    I'm having the worst problems doing screen capture. It records a blank AVI (black) no matter what codec I use or what screen res/color depth I use. I'm on Win7 64bit, 24GB RAM i7-950. I'm using Zonealarm Extreme security version 9.3.037.000. The capture program (CamStudio) worked on first install. But not after a reboot so I'm inclined to think ZA (black)listed some obscure process or is stopping the screen capture itself. I have the exact same problem with the trail version of Camtasia. Will work after install, but then same behaviour -> black screen. I've checked all the background processes including Recorder.exe *32 that is active during capture to no avail. Running as admin or in WinXP sp3 compatibility mode, turned firewall (ZA) off, etc... I'm at my wit's end on this one Any help or pointers would be greatly apprciated. Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,291

    Default Re: CamStudio Version 2.00

    A search could have helped. A common issue with a simple solution

    http://forums.zonealarm.com/showpost...36&postcount=2

    Thanks,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    multiweb Guest

    Default Re: CamStudio Version 2.00

    Quote Originally Posted by fax View Post
    A search could have helped. A common issue with a simple solution

    http://forums.zonealarm.com/showpost...36&postcount=2

    Thanks,
    Fax
    Hi Fax, thanks for the quick reply. I did a search on the forum about camstudio and also googled camstudio and ZA but I couldn't find any relevant info. I read something about ZA force shield in Google and that's what prompted me to look further into ZA and those forums see if the problem was there.

    Anyway I had already tried the 'Only in allegedly secure sessions (https)' and that didn't work. Reading further the post on the link you've provided I then tried to turn Off Browser Security altogether and restarted ZA. That did it. Camstudio captured ok. I then turned Browser Security back on and rebooted the PC. Camstudio is now still capturing fine with Browser Security turned ON.

    I don't understand why but it's working anyway now so I'm not complaining. What threw me in the first place trying to figure out the problem is that it seems nothing was logged anywhere when Camstudio was blocked. Browser security doesn't seem to log anything in ZA logs or am I looking in the wrong place?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,291

    Default Re: CamStudio Version 2.00

    No, you are right there is no log. What you describe (black screen) is the typical effect of key/screen antilogging software. The option in ZA is governed by forcefield.

    Yes, this has been posted many times... not under camstudio but under any software that needs to record or log your system. ZA does not target a specific software just all.

    Thanks,
    Fax
    Last edited by fax; May 11th, 2011 at 07:44 AM.

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] zonealarm + f-secure --> not ZA related
    By sparkler99 in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 5
    Last Post: January 10th, 2011, 10:17 AM
  2. [SOLVED] Use of Passcrypt password protection software --> Not ZA related
    By hgreintges in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 8
    Last Post: November 19th, 2010, 01:55 PM
  3. [SOLVED] Multiple Firefox windows with ZASS 9.3 --> Non ZA related - Plugin issue
    By dakonium in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 5
    Last Post: October 28th, 2010, 10:48 AM
  4. [Solved] how did I get ZA Forcefield?
    By paulinem in forum Web Security/Security Toolbar/Do Not Track
    Replies: 7
    Last Post: December 8th, 2009, 06:22 AM
  5. [SOLVED - Malware related] User Interface doesn't respond upon opening ZA.
    By stormsy in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 9
    Last Post: August 25th, 2009, 12:53 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •