Results 1 to 5 of 5

Thread: ZAES update installs ZA Pro Firewall -- why?

  1. #1
    tcloud Guest

    Default ZAES update installs ZA Pro Firewall -- why?

    I received a pop-up from ZAES 9.3.37 that a much improved version was available with a link to download it.

    The link had me download ZASPSetup_100_243_000_en.exe

    Upon installation (and two boots) I now find that my "protection period" has been cut in half and I only have ZA Pro Firewall and not ZAES.

    What is going on?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,463

    Smile Re: ZAES update installs ZA Pro Firewall -- why?

    Thank you for your Feedback...

    It is Sometimes very Difficult to Diagnose and fix a Computer from halfway across the Country, or around the World,
    without All the Details about your computer and Software that you failed to provide, without our ability to sit in front of your Computer monitor and see what's going on..

    I still think either you have a Bad or Corrupted Download of ZA Extreme..
    or Conflict with another Security program that may be Blocking ZA Extreme ..

    The Best Fix for this problem is to Uninstall the Corrupte Version.. and download a fresh copy of ZAES 10.0.143.000 and do a Clean re-install.

    The safest procedure is to :


    1.) Download the Latest installer preferably with IE Browser and (no Download Manager/accelerator like Get-Right, Livewire, Bit-Torrent, uTorrent) and save it to your Hard drive.

    ZoneAlarm Extreme Security updates

    2.) Now Uninstall Zone Alarm using Windows Uninstall or on Windows 7 , Control Panel/Uninstal a program option.

    Or (you can Download the ZA Removal Tool: http://download.zonealarm.com/bin/fr...load/clean.exe

    3.) Now Install the new update (clean Install) and Accept the default Setting, Auto-Learn Mode and Choose Trusted Zone, not Internet Zone..
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    tcloud Guest

    Default Re: ZAES update installs ZA Pro Firewall -- why?

    thanks George -- your points are well taken.

    But consider -- the "update" downloaded and installed perfectly: no errors, no failures. It just installed the wrong product -- an entirely different product.

    How could any computer hardware configuration cause that?

    And regarding the possibility of a corrupted download -- In my experience, a corrupted executable (i.e. bad download of the update) almost always either does not execute at all or gives an error message or some other symptom of bad data in the executable.

    So now I've had to go through numerous reboots while I uninstall the wrong update, run the clean program, turn off start-up programs, clean out the temporary directory and empty the recycle bin, all because I trusted the pop-up from ZoneAlarm.

    Also -- the new executable I was told to download has the same file name ( ZASPSetup_100_243_000_en.exe ), but it is a different file -- different contents, different size! And this time it actually installed ZoneAlarm Extreme Security (with a completely different GUI that I will have to get used to).

    My impression is that this is a mistake on the part of ZoneAlarm -- I'd just like to know what happened.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,463

    Smile Re: ZAES update installs ZA Pro Firewall -- why?

    Thank you for your Feedback..

    This Forum exist to allow Volunteer experienced Zone Alarm Users to help the Few Users who encounter a problem with ZoneAlarm and need to be guided in the right direction..

    We are All Users here in this Forum sharing experiences..

    You may contact Tech Support Live Chat by clicking the link in my signature and discuss your install Issues..
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  5. #5
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    San Carlos, California
    Posts
    1,636

    Default Re: ZAES update installs ZA Pro Firewall -- why?

    This is a an issue support is tracking.

    We need you to contact support for help so we can fix it.

    Click on the link in my signature below to goto support live chat.

    Forum Moderator
    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ZAES ver 10 update concerns
    By cycmer in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 3
    Last Post: June 22nd, 2011, 07:26 PM
  2. ZA Pro Update 9.0.114.000 firewall alert
    By TheEdCase in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 3
    Last Post: October 3rd, 2009, 09:25 AM
  3. Free Firewall reqires bogus update XP Pro sp3
    By jojalo in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 10
    Last Post: June 20th, 2009, 07:00 AM
  4. Uninstall of ZAES/ unchecking "Load at start up" doesn't disable ZAES
    By sunztorm in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 7
    Last Post: April 14th, 2009, 06:48 AM
  5. Have a problem when I update the anti-spy in ZA Pro Firewall
    By avguser in forum ZoneAlarm Anti-virus & Anti-spyware
    Replies: 0
    Last Post: October 17th, 2007, 11:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •