Results 1 to 2 of 2

Thread: ZAISS v10 antivirus broken in XP SP3. PS: I could turn it ON after automatic update!

  1. #1
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    43

    Default ZAISS v10 antivirus broken in XP SP3. PS: I could turn it ON after automatic update!

    ZoneAlarm Security Suite version: 10.0.246.000
    vsmon version: 10.0.246.000
    Driver version: 10.0.246.000
    Anti-virus engine version: 8.1.8.79
    Anti-virus signature DAT file version: 0
    AntiSpam version: 6.3.1.4971
    ZoneAlarm Browser Security: 1.5.311.0
    ZoneAlarm ForceField Spyware Scanner: 1.5.311.0
    ZoneAlarm ForceField Anti-Phishing Database: 1.2.104.0
    ZoneAlarm ForceField Spyware Sites Database: 04.155

    I've tried to upgrade my previous version 9 (that works fine) countless times, varying secondary options. All my attempts behave in one of two possible ways:

    - If I check the "scan boot sector and memory" option, ZAISS 10 install will fail there (it reports it) and get stuck seconds afterwards (in my 1st attempt, I left it so and unattended like 2 hours and nothing moved a single bit), with progress at 60%. I can kill it via task manager and resume with the desktop icon for it, what finishes the installation successfully but with the problem.

    - If I uncheck such option, the installation goes straight but ZAISS gets the problem too.

    Between attempt and attempt, I've restored an image of the Windows partition, although I've also tried reinstalling v10 over v10 twice w/o success.

    There's a "Fix now" button in the main window at the left rectangle (that is red instead of green like the other two), that reads "COMPUTER At Risk. Your computer is unprotected and vulnerable to attack (Fix now)". There're more "Fix now" buttons in other windows like the one you get if you click on the mentioned left rectangle. All of them behave the same if clicked: just a glitch and nothing more. The AV settings are accesible but useless ("Scan now" and "Update now" are grayed out). The "switch" is at OFF and I can put it at ON, but it won't stick.

    PS: AV updates go fine! The systray icon works as expected and the update is done according to the AV window. Let's turn AV on... done!

    Things I've done in this attempt:
    - Uncheck the "scan boot sector and memory" option.
    - Reinstall afterwards (run zaSuiteSetup_100_246_000_en.exe again).
    - Restore my previous settings (I had saved them with version 9 beforewards).
    - Wait for next automatic AV update! It will happen 1 hour or so afterwards.
    - Turn ON the "Anti-virus & Anti-spyware" switch.

    Now I'll do an AV scan...

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,465

    Smile Re: ZAISS v10 antivirus broken in XP SP3. PS: I could turn it ON after automatic upda


    Hi!


    Welcome to the Zone Alarm User Forum..

    This Forum exist to allow Volunteer experienced Zone Alarm Users to help the Few Users who encounter a problem with ZoneAlarm and need to be guided in the right direction..

    sorry we are all users here
    , If you have a valid ZA license

    Please contact the ZA technical support at the link in my signature and troubleshoot the issue with them.

    Please post back here if you find a solution. It may help other users...
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Can I turn off automatic updating?
    By LincolnFSternn in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 3
    Last Post: January 18th, 2011, 03:55 PM
  2. Turn OFF anti-virus ZAISS before installing SP3 in XP
    By Charles_B in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 2
    Last Post: November 7th, 2008, 02:46 AM
  3. ZAISS Automatic Update Time
    By rdcollins in forum ZoneAlarm Configuration
    Replies: 1
    Last Post: July 3rd, 2008, 07:34 AM
  4. Installed wireless router now antivirus/spyware automatic update does not work
    By catinabasket in forum ZoneAlarm Anti-virus & Anti-spyware
    Replies: 5
    Last Post: June 27th, 2008, 12:19 AM
  5. Automatic Treatment won't turn off
    By lasess in forum ZoneAlarm Anti-virus & Anti-spyware
    Replies: 0
    Last Post: January 13th, 2008, 04:49 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •