Results 1 to 8 of 8

Thread: ZA SS V10 and Windows System Restore

Hybrid View

  1. #1
    pokeefe Guest

    Default ZA SS V10 and Windows System Restore

    I have need to restore Windows to a previous system restore point. The restore failed with a message suggesting I disable any antivirus software. I turned off ZA and unchecked the load at startup option, but the restore still failed. People at the Windows7 forum suggested I completely uninstall ZA and try again. This seems a bit drastic, so, ...

    1. Does ZA interfere with restoring a previous restore point?
    2. If so, is there some way of disabling the part of ZA that interferes?
    3. How do ZA users typically do system restores? (As if there is a "typical" system restore.)

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,461

    Default Re: ZA SS V10 and Windows System Restore

    Hi!

    sorry we are all users here
    , If you have a valid ZA license

    Please contact the ZA technical support at the Live Chat link in my Signature and troubleshoot the issue with them.

    Please post back here if you find a solution. It may help other users...

    Note:

    Give the Exact Type and version of Zone Alarm used, Windows Version used, other security tools installed.

    any Error messages in the ZA logs?
    and what the steps you took to reproduce the problem.

    The More information you post the more likely Tech Support will be able to understand the issue and try to help.
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,283

    Default Re: ZA SS V10 and Windows System Restore

    There are no known issue with System Restore and ZA nor components that blocks system restore. System Restore is simply not capable of restoring your security tool to a previous point. For your information, users have also reported issues trying to run system restore with ccleaner installed.

    Common solution: Run system restore but in SAFE MODE. You may need to reinstall ZA after that.

    Thanks,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  4. #4
    pokeefe Guest

    Default Re: ZA SS V10 and Windows System Restore

    Quote Originally Posted by fax View Post
    There are no known issue with System Restore and ZA nor components that blocks system restore. System Restore is simply not capable of restoring your security tool to a previous point. For your information, users have also reported issues trying to run system restore with ccleaner installed.

    Common solution: Run system restore but in SAFE MODE. You may need to reinstall ZA after that.

    Thanks,
    Fax
    Thanks very much for your response. I'm relieved to hear that ZA is not known to block system restores, and that ccleaner might.

    I have a follow-on question, though, that is going to expose my deep ignorance. I don't understand your comment about maybe needing to reinstall ZA after the the restore. Why would a system restore impact ZA at all? Does ZA make registry changes or modifications to Windows system files that might be undone by a system restore? I could sort of understand if a ZA install or major upgrade was done since the restore point was created (I assume ZA sets hooks that could get backed out.). Assuming that has not been done, can ZA still be damaged by a system restore?

  5. #5
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,283

    Default Re: ZA SS V10 and Windows System Restore

    No, simply that the system restore may not able to restore ZA to a previous state and could corrupting it. If after a restore you don't see the Z icon in the system tray than thats the case

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  6. #6
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    3

    Default Re: ZA SS V10 and Windows System Restore

    I am running 64 bit windows 7 and have the Pro firewall+anti-virus version 12. In order for me to use the Windows system restore (restoring HD to a previous ponit in time), I have to un-install Zone Alarm first then after the system restore has completed, I need to re-install ZA. Is there a work around or is this the norm?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ZASS v8.x and Windows System Restore
    By daveninetfive in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 3
    Last Post: May 5th, 2009, 04:33 PM
  2. Windows XP System Restore Fails
    By mikesc in forum Access Issues
    Replies: 18
    Last Post: April 11th, 2009, 07:54 PM
  3. Zonealarm and Windows System Restore
    By philtivvy in forum Windows and ZoneAlarm Messages and Alerts
    Replies: 2
    Last Post: March 25th, 2009, 05:54 AM
  4. ZA won't reinstall after system crash/Windows restore
    By mpp in forum Windows and ZoneAlarm Messages and Alerts
    Replies: 3
    Last Post: April 18th, 2007, 08:36 PM
  5. system restore in windows xp
    By mikenettesheim in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 3
    Last Post: February 2nd, 2007, 06:48 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •