Results 1 to 2 of 2

Thread: ZA Pro 10.0.250 Application Settings do not stick

  1. #1
    ronzie Guest

    Default ZA Pro 10.0.250 Application Settings do not stick

    I am having some problems after setting application settings via programs and components. On the next boot some hang and on checking the settings they were not saved.

    In particular my printer drivers/demons to a parallel port on the first print attempt hangs in the queue. If I turn off ZA the restart the document in the print queue it prints. I I restart ZA on the next print it works. I set all components regarding printer spooling, etc., to allow and all related services to custom allow and super trust, tried both authenticate and don't authenticate components, allow sendmail, etc., although that should not be necessary.

    This is Win XP SP3.

    In a similar setting without any updates to Firefox 3 or its components (add-ons/plug-ins) it some times generates a pop-up for a download. I found some of the settings did not stick.

    This is ZA Pro:
    ZoneAlarm Pro version: 10.0.250.000
    vsmon version: 10.0.250.000
    Driver version: 10.0.250.000
    ZoneAlarm Browser Security: 1.5.322.0
    ZoneAlarm ForceField Spyware Scanner: 1.5.322.0
    ZoneAlarm ForceField Anti-Phishing Database: 1.2.104.0
    ZoneAlarm ForceField Spyware Sites Database: 04.155

    Anyone else having problems getting settings to stick?

    I am thinking I have to close and restart ZA after the full Win boot is completed.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,289

    Default Re: ZA Pro 10.0.250 Application Settings do not stick

    Normally this is due to corrupted database or the system not allowing the settings to be saved.

    A simple test you can do is to customise the settings at your wish and then shutdown ZA (right click the Z icon near the clock --> shutdown ZA), wait 2 minutes, re-open ZA and check the settings are saved.

    Also note that if you have updated or reinstalled the drivers you will loose the custom settings. See here: Retention of Customised Program Settings

    I would stick to default setting and avoid activating components control. A minimal misconfiguration can cause problems and system instability.

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ZA 10 issues, bugs, misc, and Application Control Settings
    By pkquat in forum ZoneAlarm Configuration
    Replies: 1
    Last Post: August 3rd, 2011, 10:24 PM
  2. Settings won't stick.
    By guermantes in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 2
    Last Post: July 22nd, 2008, 05:23 AM
  3. Why won't settings for 'stick'?
    By tbarham in forum Common Program Settings
    Replies: 1
    Last Post: October 18th, 2006, 06:46 PM
  4. Application layer gateway service settings
    By corkscrew in forum Security Issues
    Replies: 3
    Last Post: January 6th, 2006, 10:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •