Results 1 to 4 of 4

Thread: ZAES 10.1.065.000: Corruption of web protection - Re-install needed

  1. #1
    Join Date
    May 2004
    Location
    Como-Italy
    Posts
    81

    Default ZAES 10.1.065.000: Corruption of web protection - Re-install needed

    Yesterday my system was strangely slowing down in every service. No advice or notifications received at all. I stopped connection and everything else and looking at ZAES console I discovered in >Internet Section>WEB Security a red note with red exclamation mark telling "NOT protected visiting dangerous sites" (or something similar): SOLVE button NOT working
    Tried first to restore standard settings from preference: charged but in the Internet section the WEB Security, now without red note, was not in evidence (i.e. SOLVE button not working)
    So I tried to restore my backUp setting: results as above.
    Then I checked the system with free Malwarebytes (complete scanning) and found everything clean.
    At last I decided to uninstall, clean everything well and reinstall: everything OK and now working well.
    MORAL, I have not understood at all what happened (such a situation never happened before in about 7-8 years using ZA products) but it is clear that IT IS A MUST TO OFTEN HAVE A LOOK INSIDE THE CONSOLE !

    Note: after reinstall I discovered with pleasure that now Mail Frontier Settings are saved automatically

    Windows XP/SP3/Office 2010
    Versione ZoneAlarm Extreme Security:10.1.065.000
    versione vsmon:10.1.065.000
    Versione driver:10.1.065.000
    Versione motore antivirus:8.1.8.79
    Versione file DAT delle firme antivirus:1065499040
    Versione antispam:6.3.1.4971
    ZoneAlarm Browser Security: 1.5.350.0
    Last edited by radetzky; December 2nd, 2011 at 02:37 AM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,291

    Default Re: ZAES 10.1.065.000: unusual event happened !

    Have you tried at least to reboot the PC and clean the virtual data before proceeding with reinstall from scratch?

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    Join Date
    May 2004
    Location
    Como-Italy
    Posts
    81

    Default Re: ZAES 10.1.065.000: unusual event happened !

    Quote Originally Posted by fax View Post
    Have you tried at least to reboot the PC and clean the virtual data before proceeding with reinstall from scratch?
    obviously, without any result. I am used to clean virtual data at least once daily.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,291

    Default Re: ZAES 10.1.065.000: unusual event happened !

    This is probably due a process hanging (.e.g memory leak) in the system and then not allowing ZA services to close/save correctly. This may have caused a corruption of the data and registry entries and thus the problem. This is normally rare and can happen to all applications but I never seen it for ZA before.

    I would watch out for any service/executable/script running at the same time than ZA.

    If you find a pattern to replicate it consistently then you should report to ZA technical support for log collection otherwise its just one time quirk that could be cause by anything in the system and basically there is nothing you can do to rectify it.

    Thanks,
    Fax
    P.S. I have meanwhile revise the title of the thread to better hint to the actual problem.

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ZAES 10.1.065.000 installation & configuration feedback
    By radetzky in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 0
    Last Post: November 17th, 2011, 01:16 AM
  2. ZA 10.1.065.000 - UNcheck toolbar at install has no effect, bug?
    By innkeeper9 in forum ZoneAlarm Free Firewall
    Replies: 8
    Last Post: November 14th, 2011, 04:08 PM
  3. ZAES 10 download protection not working with IE9
    By rmilling in forum ZoneAlarm Configuration
    Replies: 2
    Last Post: September 6th, 2011, 01:35 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: June 19th, 2011, 05:43 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: December 13th, 2008, 03:22 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •