Results 1 to 3 of 3

Thread: ZA & VirtualBox Integration

  1. #1
    markfilipak Guest

    Question ZA & VirtualBox Integration

    Notwithstanding this:
    No version of ZoneAlarm is supported under any type of VM from any company. - Forum Moderator
    which is understood, I'd like to open a discussion of integrating ZoneAlarm with VirtualBox. It profits Oracle/Sun to provide VirtualBox (and to provision a users' forum), so I assume that it would profit CheckPoint/ZoneAlarm to allow this discussion. Who knows where it would lead.

    Host OS: WinXP.
    Guest OS: WinXP.

    Question 1: If I bridge the guest to a host that already has ZA installed, is the guest behind the host's firewall? (...I would guess no.) How would a person test this?

    Question 2: If I add a soft, 2-port router driver to the host, and I connect the host and the guest to it before I install ZA, and I then install ZA, are the host and the guest behind the firewall? How would a person test this?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    San Carlos, California
    Posts
    1,636

    Default Re: ZA & VirtualBox Integration

    Sure its no problem if you open the discussion but no one from ZA can help or comment at all. Maybe another user might have experience with it and answer your questions.

    Forum Moderator
    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    markfilipak Guest

    Default Re: ZA & VirtualBox Integration

    Thank you. That's very friendly. I might not get any responses, but then again, who knows, eh? I think ZA is the only firewall to use. I've gotten many clients to buy it. Perhaps it is the best firewall for virtual machines too. Right now, it looks like 96 MB will be lost in the VM by installing ZoneAlarm with antivirus, but if the guest VM can be put behind the firewall (i.e., loaded ahead of vsdatant.sys) then it would save memory in the guest (i.e., it would decrease the amount of memory taken from the host).

    Why not share the firewall with the guest? It makes sense, does it not? All we need is to add a router and - voila! - ZoneAlarm becomes a NAT router with extra intelligence. Would that be bad? Damn. I think it would be revolutionary and would gain ZoneAlarm even more praise. Think about it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Font problem in ZAES UI installed in VirtualBox.
    By woodword in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 7
    Last Post: September 19th, 2009, 12:28 AM
  2. Integration
    By rodwilliams in forum Web Security/Security Toolbar/Do Not Track
    Replies: 1
    Last Post: February 13th, 2009, 04:42 AM
  3. Suite Integration Toolkit
    By gjtrain in forum Windows and ZoneAlarm Messages and Alerts
    Replies: 1
    Last Post: April 11th, 2008, 02:42 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •