Results 1 to 5 of 5

Thread: Public Zone in HIGH = no internet connection

Hybrid View

  1. #1
    aurob Guest

    Default Public Zone in HIGH = no internet connection

    Hello everybody,


    It happend sudenly. For some reason my PC lost internet connection two days ago. When I did turn it on there was no internet. The day before, everything worked just fine. I've tried different things and learned that shooting ZA down brings my IC back. I have even uninstalled ZA and install the latest version (11.00). Still when ZA is on I have no internet. Later on I've learned that changing Public Zone from high to medium fixes everything. I have a LAN connection. Any ideas what could happened? Something f***d it up.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,292

    Default Re: Public Zone in HIGH = no internet connection

    Exact version of ZA used? Right click the ZA icon near the clock --> About --> Paste it here in a reply. Also you should detail your OS. XP? WIN8? WIN7?

    Assuming that your ZA is set-up correctly (trusted zone to medium, your router is trusted, not corrupted settings, etc..) and that ZA was working fine before then you will need to look for anything that has changed/updated on the system.

    In fact, the most common cause of what you describe can be caused by third party software installed on the system or malfunction of the OS. Also ensure that you actually installed the very latest version of ZA that you find here: Looking for the latest version?

    You may want to remove fully ZA, check you can turn ON/OFF windows firewall (this can be the cause of not having connection) then ensure OS firewall is ON and then install ZA (it will take care of turn it OFF).

    Thanks,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    aurob Guest

    Default Re: Public Zone in HIGH = no internet connection

    Quote Originally Posted by fax View Post
    Exact version of ZA used? Right click the ZA icon near the clock --> About --> Paste it here in a reply. Also you should detail your OS. XP? WIN8? WIN7?

    Assuming that your ZA is set-up correctly (trusted zone to medium, your router is trusted, not corrupted settings, etc..) and that ZA was working fine before then you will need to look for anything that has changed/updated on the system.

    In fact, the most common cause of what you describe can be caused by third party software installed on the system or malfunction of the OS. Also ensure that you actually installed the very latest version of ZA that you find here: Looking for the latest version?

    You may want to remove fully ZA, check you can turn ON/OFF windows firewall (this can be the cause of not having connection) then ensure OS firewall is ON and then install ZA (it will take care of turn it OFF).

    Thanks,
    Fax
    To answer your question:
    ZoneAlarm Extreme Security version: 11.0.000.020
    Vsmon version: 11.0.000.020
    Driver version: 11.0.000.009
    Antivirus engine version: 8.3.0.13
    Antivirus signature DAT file version: 1100303488
    AntiSpam version: 6.3.1.4975
    ZoneAlarm Browser Security: 1.5.393.18
    ZoneAlarm ForceField Spyware Scanner: 1.2.104.0

    I'm also running Win 7 Professional, SP1.
    I don't use a router, I'm connected directly to the internet.
    I didn't install any new software recently.
    There might be a windows update that day, but I'm not sure.
    So nothing changed.
    Moreover, I did removed ZA completely, and installed newest version yesterday. Fresh installation of ZA does the same thing. My internet connection is in Public Zone (like it always was), but when I switch it to High it comletely blocks all internet traffic. When switched to medium everything works just fine.
    I have been using ZA for quite few years now, and I know how tricky it can be sometimes. But this time, I can't figure it out.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,292

    Default Re: Public Zone in HIGH = no internet connection

    And did you tried as suggested with windows firewall? Then also list what you have in the ZA firewall zones. Is the trusted zone set to medium? Did you install ZA with the internet connection fully functional?

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  5. #5
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Texas Gulf Coast
    Posts
    1,654

    Default Re: Public Zone in HIGH = no internet connection

    Quote Originally Posted by aurob View Post
    Hello everybody,

    I've tried different things and learned that shooting ZA down brings my IC back.
    I see where you already tried the following to make sure not Zone Alarm related.

    Troubleshooting an Internet disconnection

    http://download.zonealarm.com/bin/in...nter/64597.htm

    Read the following. Managing traffic sources :

    http://download.zonealarm.com/bin/in...all_zones.html

    Have a nice Day

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: April 28th, 2009, 05:11 AM
  2. Replies: 13
    Last Post: April 24th, 2009, 04:46 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: April 22nd, 2009, 01:56 AM
  4. Blocking internet access in high Internet Security Zone
    By krzysiekj in forum Access Issues
    Replies: 1
    Last Post: July 26th, 2008, 11:50 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •