Results 1 to 8 of 8

Thread: Wrong expiry after clean install of XP.

  1. #1

    Angry Wrong expiry after clean install of XP.

    I already tried searching the forums, but nothing close so...

    On Sunday I was forced to do a clean install of XP (Home SP2, haven't installed SP3 yet). ZA Internet Suite was about the only non-MS program (so far) that I needed to reinstall. Before the reinstall, my license was good for 200+ days, but now it says I only have 38 left before I need to renew, even with my key.

    I've already installed v10.2.081.000, and entered my key. Still, only 38 days left to "renew." So how to get the rest of the time I paid for before the FUBAR?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Texas Gulf Coast
    Posts
    1,648

    Default Re: Wrong expiry after clean install of XP.

    11.0.000.504 is current version :

    http://server.iad.liveperson.net/hc/...10&action=view

    How do I input my License Key?

    http://server.iad.liveperson.net/hc/...64&action=view

    Support Live Chat option is included also in this link.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    San Carlos, California
    Posts
    1,636

    Default Re: Wrong expiry after clean install of XP.

    Also there is absolutely no support for SP2. You must install SP3 and ALL other critical and non-critical and all other Microsoft updates before you even attempt to install ZA.

    If you don't ZA may not work properly and you will not get any support for an OS that not supported plus the fact we do not support anything less than the current version of ZA 11.0.000.504

    So if ZA has been installed. Uninstall it now.
    second run the clean utility
    http://download.zonealarm.com/bin/fr...load/clean.exe

    then finish all MS updates. Then you can reinstall the latest version of ZA.



    Forum Moderator
    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  4. #4

    Default Re: Wrong expiry after clean install of XP.

    That was so NOT worth the hassle of reformatting my C: and making a real clean install of XP just to install SP3, but fortunately my now streamlined install CD made it (somewhat) easier, and got all the updates afaik.

    But now THE ZA INSTALLER IS GIVING ME NOTHING BUT PROGRAM ERRORS!!!!!

    Now What?????

  5. #5
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,289

    Default Re: Wrong expiry after clean install of XP.

    Then, sounds like your clean install of windows XP was not so clean.
    What are exactly saying these errors? How you installed ZA? Screenshot? More info you post more likely others users here will be able to help, otherwise it's like shooting in the dark.

    Assuming XP SP3 was installed correctly and you don't have other problems in the system or you are running other antivirus or security tools, the step below should ensure a clean install of ZA. Internet connection should be active at all times while performing the below steps.

    1. Ensure you former ZA and any left overs are not any anymore on the system. First remove ZA from XP add/remove programs. Double check that also other entries related to ZA are removed, if present (e.g. ZoneAlarm Toolbar). Reboot the PC

    2. Reboot the PC and turn ON windows firewall (ZA will take care to turn it off during install)

    3. Download to desktop and run the ZA removal tool you find here:
    http://download.zonealarm.com/bin/fr...load/clean.exe

    4. Reboot the PC

    5. Download a fresh installer of ZA Security Suite from here:
    Looking for the latest version?
    (mind to choose the right installer! i.e. ZoneAlarm Security Suite)

    6. Install the latest ZA you have downloaded above

    Post details and screenshots of any errors you get at this point.

    Thanks,
    Fax
    Last edited by fax; June 23rd, 2013 at 01:06 AM.

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  6. #6

    Default Re: Wrong expiry after clean install of XP.

    My "not-so-clean-install" is actually a restore-from-backup after the clean install of XPSP3. And that backup was made after a repair-in-place install when I thought my system was OK.

    As for the errors, this is what I was able to find from Event Viewer:

    Fault bucket -912358902.

    0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat
    0008: 69 6f 6e 20 46 61 69 6c ion Fail
    0010: 75 72 65 20 20 69 6e 73 ure ins
    0018: 74 61 6c 6c 2e 65 78 65 tall.exe
    0020: 20 30 2e 30 2e 30 2e 30 0.0.0.0
    0028: 20 69 6e 20 69 6e 73 74 in inst
    0030: 61 6c 6c 2e 65 78 65 20 all.exe
    0038: 30 2e 30 2e 30 2e 30 20 0.0.0.0
    0040: 61 74 20 6f 66 66 73 65 at offse
    0048: 74 20 30 30 30 32 62 32 t 0002b2
    0050: 35 36 0d 0a 56..

    Hopefully that's enough to figure out what's happening, but let me know if there's a better way to find the errors if needed.

    BTW, the clean-up install also generates program errors, so that's useless too.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,289

    Default Re: Wrong expiry after clean install of XP.

    Looks like your system is not really OK. That crash data does not really help as it indicate a failure at install of install.exe at 0.0.0.0. Something system related. Cannot help on the detail reading of that list but does not sound to be ZA related.

    I think that unless you manage to really reformat - clean install of XP + all SPs + all the patches.... you will not get ZA installed in that system anymore

    and... if you go for a real clean install of the system... DO NOT install ZA before the OS is fully updated and you have installed main MS software updated drivers/software

    Sorry,
    Fax
    Last edited by fax; June 23rd, 2013 at 06:43 AM.

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  8. #8
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The 3rd Coast - South Central Texas
    Posts
    10,465

    Default Re: Wrong expiry after clean install of XP.

    Hello;

    I agree with Guru Fax;

    It is Possible that you had a power surge/outage some time in the resent past, then it is very possible the Windows XP OS was corrupted, and that very well may be the issue because after you manually removed ZA the OS does not have internet access.

    Your much better off formatting the hard drive and re-install the Windows XP OS.

    Who knows what else in the OS is damaged and even if you get ZA off and then get the OS back on the internet you may have issue going forward forever and you will just think its ZA causing the issue. Then you will come back here over and over and over and eventually just frustrated and leave ZA.

    Cut to the chase now and bite the bullet.

    Format the hard drive re-install the OS from scratch (don't install the new OS over the damaged OS.)

    Use Windows update to download and install ALL Service Pack including SP3, and both critical and non-critical updates along with ALL optional updates.

    Then download the latest version of ZA Security Suite ver.11.0.000.504 .

    Now Install the latest ZA version without touching any default settings, and Do Not Restore Saved Settings from the old install.
    Last edited by GeorgeV; June 23rd, 2013 at 04:34 PM.
    GeorgeV
    ZoneAlarm® Extreme Security


    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday__ 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Clean Install 10.1.079.000 old licence key
    By pmarsh in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 4
    Last Post: January 9th, 2012, 01:58 AM
  2. Ok I did what u ask then I did a clean install of my OS I...
    By algarinw in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 4
    Last Post: June 30th, 2009, 01:59 AM
  3. Can't do clean install
    By jane_shearer in forum ZoneAlarm Installation
    Replies: 3
    Last Post: October 28th, 2008, 02:25 PM
  4. Clean Install
    By latearrival in forum Access Issues
    Replies: 1
    Last Post: July 10th, 2008, 02:02 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •