Results 1 to 9 of 9

Thread: ZAPrivacyService.exe 99% Process usage?

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    4

    Default ZAPrivacyService.exe 99% Process usage?

    ZAPrivacyService.exe using 99% of process in Task Manager why is this?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    localhost
    Posts
    17,292

    Default Re: ZAPrivacyService.exe 99% Process usage?

    Right click the ZA icon near the clock --> About --> Copy to Clipboard --> Paste in a reply here.

    Exact version of OS used? XP SP?, Windows 7 SP?. Windows 8?8.1? Localised version? English version?
    Other security running on the PC? Laptop? Or recently removed?
    Malware infections?

    Since when you are experiencing the problem? Did ZA ever worked correctly?

    More information you post more likely other users here will be able to help and suggest potential remedial actions.

    Thanks,
    Fax

    Click here for ZA Support
    Monday-Saturday 6am to 10pm Central time
    Closed Sundays and Holidays

  3. #3
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1

    Default Re: ZAPrivacyService.exe 99% Process usage?

    I'm having a similar problem: computer goes crazy and it's ZAPrivacyService hogging the resources. I'm pretty sure it's only since the last upgrade, and it didn't do it before. It absolutely slows my system down to a crawl.

    Is there a way of rolling back a version?

    My system: Win XP home SP3

    The ZA info:
    ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall version: 12.0.104.000
    Vsmon version: 12.0.104.000
    Driver version: 12.0.104.000
    Antivirus engine version: 8.3.2.4
    Antivirus signature DAT file version: 1131982144

  4. #4

    Default Re: ZAPrivacyService.exe 99% Process usage?

    Rolling back to an older version is generally not recommended for safety reasons.

    It sounds to me like a bad upgrade and would advise a clean un-/and re-installation of ZA.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1

    Default Re: ZAPrivacyService.exe 99% Process usage?

    I have the same issue. It started after upgrading to new version.

    Windows XP SP3
    Google Chrome - Version 31.0.1650.57 m
    ZoneAlarm Extreme Security version: 12.0.104.000
    Vsmon version: 12.0.104.000
    Driver version: 12.0.104.000
    Antivirus engine version: 8.3.2.4
    Antivirus signature DAT file version: 1132150272
    AntiSpam version: 6.3.1.4971

  6. #6

    Default Re: ZAPrivacyService.exe 99% Process usage?

    I see a pattern here. Both users have XP SP 3. Maybe there lies the culprit. I strongly recommend moving towards windows 7 because MS XP support stops early 2014.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. An unhandled exception occured in ZAPrivacyService.exe
    By Vladimir in forum ZoneAlarm Free Firewall
    Replies: 1
    Last Post: September 16th, 2013, 07:34 AM
  2. CPU usage at 50% >Update to latest ZA & Latest Firefox
    By pdtx in forum ZoneAlarm Free Firewall
    Replies: 1
    Last Post: November 17th, 2011, 11:57 PM
  3. CPU Usage
    By antz0303 in forum ZoneAlarm Configuration
    Replies: 8
    Last Post: March 13th, 2010, 05:28 AM
  4. 100% CPU usage, no GUI
    By captainao in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 3
    Last Post: May 10th, 2008, 02:35 AM
  5. ZAP 7.0.337.000 CPU Usage
    By codeman in forum General - Questions that don't fit any other category
    Replies: 1
    Last Post: April 15th, 2007, 06:08 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •